Terveet limakalvot ovat tärkeä tekijä vastustuskyvyllesi

16.09.2020

Limakalvot peittävät suurin piirtein huikeat 200m2 kehosi pinta-alasta ja yksi niiden tärkeimmistä tehtävistä on suojata elimistöä erilaisilta tartunnanaiheuttajilta. Limakalvojen hyvinvointiin kannattaakin panostaa antamalla niille sisäisesti laadukkaita suoja- ja rakennusaineita, jotta ne jaksavat suorittaa tehtäväänsä puolestasi mahdollisimman tehokkaasti.

Limakalvo-ongelmat ilmenevät useimmiten kuivuutena, ja se onkin hyvin yleistä. Yleisimmin tämän huomaa hankalana kuivuuden tunteena silmissä, nenässä, suussa tai intiimialueilla. Kuivumiseen voivat vaikuttaa monet seikat, kuten erilaiset lääkitykset, allergiat, vaihdevuodet, ikääntyminen, stressi tai heikkolaatuinen ravitsemus. Limakalvojen kuivuus on epämiellyttävää, mutta se voi ikävä kyllä helpottaa myös taudinaiheuttajien pääsyä elimistöön esimerkiksi hengitysteiden tai ruuansulatuskanavan kautta, jos näiden limakalvojen puolustuskyky on päässyt heikentymään.

Laadukkaita rakennusaineita limakalvoillesi

Moni varmasti osaa yhdistää limakalvot silmiin, nenään ja hengitysteihin, mutta limakalvopintaa löytyy elimistöstä myös mm. ruuansulatuskanavasta, vatsalaukusta, suolistosta ja intiimialueilta. Kuten muukin solukko, myös limakalvot kuluvat ja uusiutuvat jatkuvasti, ja voidakseen parhaalla mahdollisella tavalla, ne tarvitsevat laadukkaita rakennusaineita. Ei ole yhdentekevää, millä tätä tärkeää elimistösi osaa ravitset.

Tiedetään, että limakalvot tarvitsevat erityisesti ns. hyviä rasvahappoja voidakseen hyvin ja on havaittu, että esimerkiksi meille tutussa tyrnimarjassa niitä on erityisesti limakalvojen ja ihon tarvitsemassa suhteessa. Tyrni sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän tärkeitä omega-rasvahappoja (omega-3, -6, -7, -9) ja niiden lisäksi vielä runsain mitoin erilaisia antioksidantteja.

Tyrniöljyn käsittely on tehtävä hellävaraisesti

Tyrnimarja on varsin poikkeuksellinen, sillä siinä on öljyä kaikkien marjojen tapaan sen siemenissä, mutta myös hedelmälihassa. Lisäksi näiden kahden öljyn koostumus eroaa toisistaan. Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että elimistö saa tyrnistä suurimman hyödyn, kun siitä käytetään sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy. Tyrnimarjoja kannattaakin syödä sellaisenaan aina kun niitä vain on saatavilla!

Mikäli tyrniä ei ole saatavilla tai se ei maistu, voi panostaa korkealaatuiseen tyrnivalmisteeseen. Jotta tyrnimarjan hyvät ominaisuudet säilyisivät mahdollisimman muuttumattomina limakalvoille asti ja  elimistö pystyisi hyödyntämään ne parhaiten, on tärkeää miten valmisteen tyrniöljyä on käsitelty. Omega-ryhmän rasvahapot kun ovat varsin herkkiä kuumentamiselle ja ne härskiintyvät helposti korkeissa lämpötiloissa. Siksi tyrniöljyä tuleekin käsitellä mahdollisimman hellävaraisesti, jotta tämä arvokas öljy ei menettäisi hyviä ominaisuuksiaan tai muuttuisi muotoon, josta elimistö ei mainittavasti hyödy.

Kotimaista kaksoistyrniöljyä löydät vain yhdestä tuotesarjasta

Erityinen kaksoistyrniöljy, jossa on sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy, takaa sen, että saat tyrnistä optimaalisen hyödyn elimistösi käyttöön. Korkealaatuisen kaksoistyrniöljyn valmistuksessa Torniossa käytetään ainoastaan villinä kasvaneita tai luomuviljeltyjä tyrnimarjoja, jotta koostumus vastaisi parhaiten tyrnimarjan alkuperäistä monipuolista rakennetta. Lisäksi öljyä käsitellään erittäin hellävaraisesti: uuttamisessa käytetään erityistä hiilidioksiuuttomenetelmää eikä öljyä kuumenneta korkeisiin lämpötiloihin missään vaiheessa.

Tätä ainutlaatuista ja maailman tutkituinta kaksoistyrniöljyä, tuttavallisemmin SBA24:a löydät vain kotimaisen bertil´s healthin Omega7®-tuotteista. Suomen suosituimmasta Omega7®-tuotesarjasta löydät limakalvojesi hyvinvointia täydentävät rakennusaineet niin kapseleina kuin nestemäisenäkin valmisteena, ja ne sopivat myös vegaaneille.

bertil´s health Omega7®-valmisteita myyvät apteekit ja terveyskaupat kautta maan.

 

Nopea ja eettinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin - ja hait saavat uida rauhassa

30.07.2020

Tuki- ja liikuntaelinten vaivat ovat tavattoman yleisiä. Ne yleistyvät iän myötä, mutta yhä useammin nivelten liikkuvuus ja hyvinvointi ovat koetuksella myös nuorilla sekä aktiivisilla kuntoilijoilla. Niveliä rasittaa myös nykyinen staattinen, istuva elämäntapamme. Kun verenvirtaus liikkumattomuuden johdosta heikentyy, kudosten aineenvaihdunta hidastuu, jolloin nivelet ja rusto eivät saa kunnolla ravinteita. Liian vähäinen kuormitus rappeuttaa nivelrustoja ja haurastuttaa myös luustoa. Aktiivisilla liikkujilla ongelmana taas voivat olla liikuntavammat. Erityisen kuormittavia nivelille ovat esimerkiksi palloilulajit, laskettelu, lumilautailu ja skeittaus.

Nivelet tarvitsevat siis liikettä, mutta sopivasti! Nivelistään kannattaa huolehtia liikkumalla kohtuullisesti ja ruokkimalla niitä monipuolisella ravinnolla. Nivelvaivat ovat ikävä ja elämää hankaloittava seuralainen pahoiksi päästessään, joten ennaltaehkäisy on tärkeää.

 

Eettistä vaihtoehtoa niveltuotteissa on kaivattu

Yleisimmin käytetyt niveltuotteet sisältävät nivelen tulehdusta rauhoittavia ainesosia, kuten kondroitiinisulfaattia ja glukosamiineja. Ainesosat ovat toki toimivia, mutta niiden vaikutusmekanismit ovat verraten hitaita. Tuntuvaa muutosta saa odotella monta viikkoa. Ennen kaikkea niiden alkuperä sotii monen kuluttajan eettisiä periaatteita vastaan. Ne on valmistettu pääosin hain evistä ja tukirangan rustosta. Haikantojen romahtamisen myötä perinteisille tehoaineille on onneksi löydetty eettisesti kestäviä vaihtoehtoja.

 

Ainutlaatuisia ravintoaineita nivelille kananmunan kuoresta - ei hainevistä!

1990-luvulla USA:ssa oivallettiin, että kananmunan kuoren alla oleva nahkea kalvo sisältää luonnostaan useita nivelille tärkeitä ravintoaineita; kondroitiinisulfaattia, hyaluronihappoa, glukosamiineja ja kollageenia. Ainesosia on yhden munan ohuessa kalvossa vain vähän. Määrä kasvaa kuitenkin suureksi, kun huomioidaan esim. USA:n leipomoissa päivittäin käytettyjen munien määrä. Leipurit eivät tee kakkutaikinaa kokonaisista munista, vaan hygieenisestä, nestemäisestä munamassasta. Käytännössä kokonaisia munia leipomoille jalostavat yritykset tuottavat munamassan sivuvirtana huikeat määrät munan kuoria eli arvokasta raaka-ainetta nivelten tarpeisiin. Näin tämä hävikkivirta tulee hyödynnettyä mitä järkevimmällä tavalla!

 

Nopeavaikutteinen NEM®

Vuosien kehitystyön tuloksena amerikkalainen Natural Eggshell Membrane eli NEM on maailman tutkituin kananmunan membraaniuute. Uutteessa ei ole tärkeintä tehoaineiden maksimoitu määrä, vaan niiden tasapainoinen suhde toisiinsa. Kananmunan kalvon ainesosat myös säilyvät alkuperäisessä aktiivisessa muodossa. Valmistuksessa ei käytetä kemiallisia liuottimia ja lämpöäkin vain nopeasti mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi.

Hienointa NEM:ssä on toimivuus ja nopeus. Kliinisten tutkimusten mukaan uute vaikuttaa niveliin merkittävästi perinteisiä niveltuotteita nopeammin. Vaikutukset on todettu jopa jo 10 päivän säännöllisen käytön myötä!

 

Yhdistelmä, jota ei muualta löydy

bertil´s health oy toi markkinoille Suomen ensimmäisen NEM-tuotteen. Pietarsaaressa valmistettu NivelActive on itseasiassa maailman ainoa valmiste, jossa NEM on yhdistetty Boswellia serrata- ja pirunkynsiuutteen kanssa. Toisiaan tukevia luonnon tehoaineita on vielä täydennetty mangaanilla, joka osaltaan edistää sidekudoksen normaalia muodostumista. Yhdistelmä on mitä toimivin ja käyttäjäpalaute erittäin positiivista.

NivelActivea nautitaan 2 tablettia päivässä. Tuotetta on kiitetty nopeasta tehosta, sopivasta hinnasta ja eettisyydestä. Tuote sopii monista niveltuotteista poiketen myös kala- ja äyriäisallergikoille. Kananmunasta valmistettua NEM-uutetta lukuun ottamatta tuote on 100 % kasviperäinen.

NivelActive:a löydät apteekeista ja terveyskaupoista!

 

 

Luomuvalkosipulia sydämelle ja vastustuskyvylle - Kyolic on jo klassikko!

21.07.2020

Ruuassa valkosipulia joko rakastaa tai vihaa! Moni kuitenkin tietää, että se on erittäin terveellistä. Valkosipulia onkin käytetty terveyden tukemiseen tiettävästi jo ainakin antiikin ajoista lähtien. Kaikkien vatsa (tai nenä) ei välttämättä kuitenkaan siedä ärhäköiden tuoreiden kynsien päivittäistä nauttimista. Tuoreelle valkosipulille on olemassa jälkihajuton ja vatsaystävällinen vaihtoehtoehto; kylmäkypsytetty valkosipuliuute, joka tukee tutkitusti sydänterveyttä ja elimistön vastustuskykyä.

Kylmäkypsytys vahvistaa luomuvalkosipulin hyödyt ja poistaa hajuhaitat

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että terveysvaikutusten takia valkosipulia ei ole välttämätöntä nauttia tuoreena. Oikealla käsittelyllä sen vaikutuksia voidaan vielä entisestään tehostaa ja monipuolistaa. Valkosipuli sisältää S-allyylikysteiinia (SAC), joka tutkimusten perusteella näyttää olevan vahvin valkosipulista saatava bioaktiivinen ainesosa. Kylmäkypsytyksessä S-allyylikysteiinin määrä kasvaa jopa 20-kertaiseksi!

Kyolic on valkosipulivalmiste, joka sisältää ainutlaatuista, ikivanhalla japanilaisella säilömismenetelmällä kylmäkypsytettyä valkosipuliuutetta, AGE:ta (Aged Garlic Extract). Kylmäkypsytys tarkoittaa sitä ettei valmistuksessa käytetä lämpöä eikä kemikaaleja. Uutteen kypsyminen luonnollisten entsymaattisten reaktioiden ohjaamana kestää niinkin kauan kuin 20kk! Valmistustapaa voikin verrata juustojen ja viinien valmistukseen, sillä myös AGE paranee vanhetessaan. Tämä luonnonmukainen prosessi tuottaa uutteeseen mm. lukuisia aktiivisia tehoainesosia, jotka ovat myös vatsaystävällisiä. Nämä valkosipulin ”kypsytetyt rikkiyhdisteet” eivät hajoa elimistössämme tuoreen sipulin tavoin ja muodosta hajuaineita, vaan ne imeytyvät tehokkaina aktiivisina muotoina verenkiertoomme.

Kyolic on luomutuote, jonka valmistukseen hyväksytään vain kaikkein parhaimmat luomuviljellyt valkosipulit. Sipulien viljelyssä ei käytetä luomuviljelyn sääntöjen mukaan kemiallisia lannoitteita eikä torjunta-aineita. Kyolic on myös 100% kasviperäinen tuote eli se sopii myös vegaaneille.

Maailman tutkituin ja tunnetuin valkosipulivalmiste

Kyolicia voi hyvin luonnehtia jo klassikkotuotteeksi, sillä sen vaikutuksista on nautittu maailmanlaajuisesti yli 60 vuoden ajan. Alusta alkaen tuotteella on ollut myös vahvat tieteelliset perusteet taustallaan. AGE-uutteen monipuolisia vaikutusmekanismeja on selvitetty sadoissa tutkimuksissa, joista suurin osa liittyy sydän- ja verisuoniterveyteen, kuten kolesteroli- ja homokysteiinitasoihin.

Vastustuskyvylle lisävahvistusta!

Syksyn kynnyksellä on hyvä korostaa kylmäkypsytetyn valkosipulin vastustuskykyä tukevia vaikutuksia. AGE:n vaikutus perustuu elimistömme omien puolustussolujen, kuten lymfosyyttien ja makrofagien, määrän ja aktiivisuuden lisääntymiseen. Tällöin elimistöllä on paremmat valmiudet tehokkaaseen "itsepuolustukseen".

Kyolicilla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja se sopii kaiken ikäisille. Pitkäaikaisessa säännöllisessä käytössä annokseksi riittää 1 tabletti päivässä. Kuuriluontoiseen tarpeeseen voi nauttia turvallisesti kolmekin tablettia päivässä.

Kyolicia löydät apteekeista ja terveyskaupoista!

MultiKarosin - luonnollista aurinkosuojaa ihollesi

30.06.2020

Kesän tultua suomalaiset nauttivat taas lämmöstä ja auringosta täysin siemauksin, ja mikäpä sen mukavampi tapa täydentää talven aikana huvenneita D-vitamiinivarastojaankin! Itsensä tolkuton grillaaminen sen sijaan ei ole, onneksi, enää trendikästä ja auringolta suojautumiseen panostetaankin nykyisin huomattavasti enemmän kuin takavuosina.
Riittävän korkeakertoimisten (SPF30, SPF50) aurinkosuojavoiteiden käyttäminen on ensisijaisen tärkeää, mutta auringolta voi suojautua näiden lisäksi myös sisäisesti ja samalla ennaltaehkäistä auringon ihoon aikaansaamia epätoivottuja muutoksia.

 

Mitä rusketus ja palaminen ovat?

Iho ei vaivaudu muodostamaan pigmenttiä sattumoisin meitä miellyttävistä esteettisistä syistä, vaan kyseessä on elimistön suojamekanismi auringon uv-säteilyä vastaan. Melanosyytit, ihon pigmenttisolut, ryhtyvät muodostamaan melaniinia suojatakseen ihoa säteilyltä. Elimistön näkökulmasta auringon uv-säteily on uhka, niin mukavalta ja virkistävältä kuin se meistä tuntuukin varsinkin pitkän talven jälkeen.

Keväisin, kun iho on talven jäljiltä vaaleimmillaan, iho on erityisen herkkä uv-säteilylle eikä aina "ehdi" mukaan voimakkaan kevätauringon tuottamaan altistukseen. Tällöin iho voi palaa hyvinkin helposti. Palaminen on aina ihovaurio, jossa solut voivat vaurioitua uv-säteilyn vaikutuksesta syvistäkin ihon kerroksista. Varsinkin usein toistuessaan palaminen voi nostaa melanooman riskiä, joten sitä kannattaa pyrkiä välttämään parhaansa mukaan. Myös ihon nuorekkuudesta huolehtivat tietävät, että auringon uv-säteily on yksi merkittävimmistä ihoa ennenaikaisesti vanhentavista tekijöistä.

Myöhemmin kesällä iho on jo ehtinyt muodostaa melaniinia eli ruskettunut eikä palamista tapahdu silloin enää aivan yhtä helposti. Tosin kullakin ihotyypillä on oma yksilöllinen sietokykynsä ja useimmat palavat lopulta kun tämä sietokyky uv-säteilylle ylittyy.

Iho tarvitsee laadukkaita rakennusaineita

Ihoa voi tukea sisäisen aurinkosuojan tuottamisessa antamalla sille laadukkaita rakennusaineita tähän tehtävään, kuten esimerkiksi A-vitamiinia ja hyviä rasvahappoja. Tiedetään, että beetakaroteeni ja lykopeeni ovat karotenoideja, jotka auttavat suojaamaan ihon soluja auringon uv-säteilyn tuottamilta vapailta radikaaleilta eli ne toimivat elimistössä antioksidanttisesti. Beetakaroteeni on A-vitamiinin turvallinen esiaste, josta elimistö muodostaa tarpeen mukaan aktiivista A-vitamiinia. Lykopeeni on kaksi kertaa beetakaroteenia voimakkaampi ja sitä tukeva luonnon suoja-aine. Näitä karotenoideja saadaan ravinnosta mm. porkkanoista ja tomaateista.

E-vitamiini on tunnetusti myös vahva antioksidantti ja sitä esiintyy luontaisesti monissa siemenissä, pähkinöissä ja öljyissä, onhan se rasvaliukoinen vitamiini. E-vitamiini on erittäin paljon käytetty luontainen säilöntäaine niin elintarvikkeissa kuin kosmetiikassakin, sillä sen antama hapettumissuoja on niissäkin niin tehokas.

Hyvien rasvahappojen (omega-3, omega-6) vaikutukset ulottuvat nekin ihon hyvinvointiin. Erityisesti iholle hyvää tekevistä vaikutuksistaan tunnetun jättihelokkiöljyn sisältämä GLA (omega-6) vahvistaa ja kosteuttaa auringon rasittamaa ihoa. GLA on tärkeä rakennusaine mm. uusien ihosolujen muodostumisessa ja se sopii muutenkin erinomaisesti kuiva- ja herkkäihoisille.

MultiKarosin - sisäinen aurinkohattusi

MultiKarosin on ihon tarpeisiin suunniteltu laadukas rasvahappo- ja antioksidanttivalmiste, joka sisältää karoteenien lisäksi jättihelokkiöljyä ja E-vitamiinia, jotka tunnetaan erityisesti ihon hyvinvoinnille tärkeinä aineksina. MultiKarosin toimii ihoasi suojaavana lisäravinteena erityisesti ennen kesäkautta tai aurinkolomaa, mutta sopii mainiosti ravitsemaan ihoasi myös ympäri vuoden. Aloita MultiKarosin-kuuri jo kaksi viikkoa etukäteen, mikäli suunnittelet kauniin rusketuksen hankkimista tai tiedät aurinkoaltistuksen olevan voimakasta. Muistathan aina suojata ihosi myös vaatetuksella ja ihotyyppisi mukaisella aurinkovoiteella!

 

Monipuolinen uutuus Rikas VegeFit Ravintohiivahiutale - ei pelkkä ravintolisä

22.05.2020

Uutuustuote Rikas VegeFit Ravintohiivahiutaleet valmistetaan Saccharomyces cerevisae-hiivasta. Ravintorikkaassa melassiliuoksessa kasvatettu hiiva on herkullisen makuinen. Rikas VegeFit sisältää erityisen runsaasti tärkeitä luonnollisia B-vitamiineja; B1, B2, B3, B5, B6 ja B12 sekä foolihappoa. Nyt saat siitä myös tuhdin annoksen hiivan itse tuottamaa D2-vitamiinia. Se on lisäksi hyvä proteiinin ja sinkin lähde.

Tärkeät B-ryhmän vitamiinit

Rikas Vegefit Ravintohiivahiutaleet sisältävät reilusti B-ryhmän vitamiineja, kuten tiamiinia (B1), riboflaviinia (B2), niasiinia (B3), pantoteenihappoa (B5) pyridoksiinia (B6), foolihappoa (B9) ja B12-vitamiinia. Näillä vitamiineilla on monia yksittäisiä tehtäviä, mutta yhteistä niille kaikille on se, että ne edistävät normaalia solujen energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa ja ne auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. B-12 vitamiini on varsinkin vegaaneille ja tiukkaa kasvisruokavaliota noudattaville välttämätön ravintolisä, sillä sitä ei esiinny kasvikunnan tuotteissa.

Monikäyttöisyyttä parhaimmillaan

Kaikki Rikas-sarjan tuotteet on suunniteltu niin, että niitä on mahdollista käyttää mahdollisimman monipuolisesti, ei vain pelkkänä ravintolisänä. VegeFit Ravintohiivahiutaleet sopivat mainiosti myös ruuanlaittoon, tosin suosittelemme ettei niitä kuumennettaisi voimakkaasti. Kuumennus saattaa vaikuttaa tuotteen ravintoarvoihin. Voit lisätä hiutaleita valmiin ruuan päälle lisämakua antamaan, lisätä jogurtteihin, smoothiehin, myslin tai esim. erilaisten tahnojen, kuten hummuksen, joukkoon. Monien mielestä paahteinen maku tuokin ruokaan mukavaa umamisuutta ja ne korvaavat erinomaisesti juuston monessa tapauksessa. Erittäin ravintorikkaan "juuston" voit tehdä ravintohiivahiutaleilla helposti itsekin: liota yön yli vedessä 3dl cashewpähkinöitä pehmeäksi ja valuta vesi pois seuraavana päivänä. Lisää sekaan 1-2rkl Ravintohiivahiutaleita, vähän suolaa ja reippaasti lempimausteitasi (valkosipulia, yrttejä, chiliä, kuivamausteita) ja surauta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi tuore"juustoksi". Eikä sisällä turhia lisäaineita!

Rikas-sarja täynnä luonnollista elinvoimaa

Uuden Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voit päästää mielikuvituksen valloilleen!