Monipuolinen uutuus Rikas VegeFit Ravintohiivahiutale - ei pelkkä ravintolisä

22.05.2020

Uutuustuote Rikas VegeFit Ravintohiivahiutaleet valmistetaan Saccharomyces cerevisae-hiivasta. Ravintorikkaassa melassiliuoksessa kasvatettu hiiva on herkullisen makuinen. Rikas VegeFit sisältää erityisen runsaasti tärkeitä luonnollisia B-vitamiineja; B1, B2, B3, B5, B6 ja B12 sekä foolihappoa. Nyt saat siitä myös tuhdin annoksen hiivan itse tuottamaa D2-vitamiinia. Se on lisäksi hyvä proteiinin ja sinkin lähde.

Tärkeät B-ryhmän vitamiinit

Rikas Vegefit Ravintohiivahiutaleet sisältävät reilusti B-ryhmän vitamiineja, kuten tiamiinia (B1), riboflaviinia (B2), niasiinia (B3), pantoteenihappoa (B5) pyridoksiinia (B6), foolihappoa (B9) ja B12-vitamiinia. Näillä vitamiineilla on monia yksittäisiä tehtäviä, mutta yhteistä niille kaikille on se, että ne edistävät normaalia solujen energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa ja ne auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. B-12 vitamiini on varsinkin vegaaneille ja tiukkaa kasvisruokavaliota noudattaville välttämätön ravintolisä, sillä sitä ei esiinny kasvikunnan tuotteissa.

Monikäyttöisyyttä parhaimmillaan

Kaikki Rikas-sarjan tuotteet on suunniteltu niin, että niitä on mahdollista käyttää mahdollisimman monipuolisesti, ei vain pelkkänä ravintolisänä. VegeFit Ravintohiivahiutaleet sopivat mainiosti myös ruuanlaittoon, tosin suosittelemme ettei niitä kuumennettaisi voimakkaasti. Kuumennus saattaa vaikuttaa tuotteen ravintoarvoihin. Voit lisätä hiutaleita valmiin ruuan päälle lisämakua antamaan, lisätä jogurtteihin, smoothiehin, myslin tai esim. erilaisten tahnojen, kuten hummuksen, joukkoon. Monien mielestä paahteinen maku tuokin ruokaan mukavaa umamisuutta ja ne korvaavat erinomaisesti juuston monessa tapauksessa. Erittäin ravintorikkaan "juuston" voit tehdä ravintohiivahiutaleilla helposti itsekin: liota yön yli vedessä 3dl cashewpähkinöitä pehmeäksi ja valuta vesi pois seuraavana päivänä. Lisää sekaan 1-2rkl Ravintohiivahiutaleita, vähän suolaa ja reippaasti lempimausteitasi (valkosipulia, yrttejä, chiliä, kuivamausteita) ja surauta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi tuore"juustoksi". Eikä sisällä turhia lisäaineita!

Rikas-sarja täynnä luonnollista elinvoimaa

Uuden Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voit päästää mielikuvituksen valloilleen!

 

Carmolis-tipat - monikäyttötuotteiden parhaimmistoa!

06.05.2020

Erilaiset monikäyttötuotteet kasvattavat suosiotaan ympäri maailman, eikä syyttä. Yksinkertaisemman ja ekologisemman elämäntavan merkitys on muodostumassa ihmisille yhä tärkeämmäksi. Monet kaipaavat tuotteita, joilla on monta käyttötapaa sen sijaan että tarvittaisiin mittava purkkiarsenaali kattamaan eri tarpeet.

Monet tuntevat perinteiset Carmolis Yrttitipat flunssaisen olon helpottajana, mutta harva taitaa tietää että niillä on monta muutakin näppärää käyttötapaa.

Carmolis Yrttitipat sisältävät haihtuvia eli eteerisiä öljyjä piparmintun lisäksi peräti kymmenestä muusta tehokkaaksi tunnetusta yrtistä. Tehon perustana ovat piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Carmolis on perinteinen ja arvostettu yrttivalmiste, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien.

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja treenistä kipeytyneille lihaksille

Rasittuneet lihakset saavat tehokasta lievitystä yrttitipoista. Hiero yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Perinteisten tippojen ohella kannattaa kokeilla ihan erikseen kipeytyneiden lihasten ja nivelten tarpeisiin laadittua Carmolis Kipugeeliä. Sillä mahtava kaksitehoinen vaikutus: se tuntuu ensin viileälle ja hetken kuluttua mukavan lämpimälle.

Yrttitipat virkistävät mukavasti myös väsyneitä jalkoja. Jalkakylpy valmistuu reilulla lorauksella Carmolista vadilliseen lämmintä vettä. Kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai saunomisen jälkeen.

Yrttishotti tekee hyvää myös vatsalle ja suolistolle

Piparminttu voi lievittää erilaisia vatsaongelmia pahoinvoinnista kuukautiskipuun. Useissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että piparmintulla on erityisen suotuisia vaikutuksia vatsan terveyteen eli nykytiedon valossa vaikuttaa siltä, että vanha kansa ei ollut tässäkään asiassa väärässä. Vuonna 2011 australialaisen Adelaiden yliopiston tutkimuksissa tultiin siihen johtopäätökseen, että piparminttu tosiaan vaikuttaa suolistossa siten, että se lievittää vatsakipua.

Sekoita kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti kertakulauksella shottina. Myös ylikylläinen olo helpottuu tällä drinkillä ilahduttavan nopeasti.

Helpotusta hyttysenpistoihin

Kutisevat hyttysenpistot voi hoitaa kätevästi levittämällä Carmolis Yrttitippoja suoraan iholle, kunhan iho on ehjä. Tipat laskevat paukamien punoitusta ja lievittävät kutinaa tehokkaasti eteeristen öljyjen avulla. Carmolis Yrttitippoja on saatavilla myös pienempää, 40ml:n pakkauskokoa, joka on helppo ottaa vaikka mökille mukaan.

...ja lievittää se tosiaan flunssaista oloakin!

Jo vuosisatojen ajan on niin ikään uskottu piparmintun flunssaa lievittäviin vaikutuksiin. Tämä uskomus on perustunut piparmintun sisältämään mentoliin. Tässäkin suhteessa vanhat uskomukset ovat vuosien saatossa osoittautuneet osuviksi, sillä amerikkalaisen Maryland Medical Centerin yliopiston mukaan myös tutkimuksissa on todettu, että piparmintun sisältämä mentoli helpottaa flunssaista oloa. Mentoli toimii myös luonnollisena yskänlääkkeenä ja sen on todettu irrottavan limaa. Mentolin on todettu tutkimuksissa myös rauhoittavan flunssasta ärtynyttä, kipeää kurkkua ja helpottavan etenkin kuivaa yskää.

Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat myös tukkoiset hengitystiet nopeasti. Lisää Carmolista reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun kuumaan veteen. Kuuma juoma ja siitä haihtuvien öljyjen höyryt voivat tehostaa entisestään yrttien vaikutusta nenän ja nielun limakalvoihin.

Klassikkotapa hyötyä eteeristen öljyjen vaikutuksista on laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Annos: 10 tippaa / 1 dl kuumaa vettä laakeaan astiaan. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille Carmoliksen käyttäjille. Sopii myös lapsille.

 

 

 

 

Kaksi ravintorikasta öljyuutuutta Rikas-sarjaan - Ahiflower ja Camelina

20.04.2020

Useimmat tietävät ihmiselle välttämättömien omega-3 ja omega-6-rasvahappojen tasapainon tärkeydestä elimistöllemme ja siitä, että nimenomaan omega-3-rasvahappoja saamme helposti nykyruokavaliostamme liian vähän. Tiedetään, että omega-3-rasvahappoja saadaan erityisen runsaasti rasvaisesta kalasta. Nyt on kuitenkin löydetty aivan uusi kasviperäinen ja vieläpä kestävästi tuotettu omega-3:sten lähde, nimittäin Ahiflower (Peltorusojuuri - Buglossoides arvensis). Se ei ole kalaa eikä levää, mutta peittoaa omega-3-vaikutuksillaan perinteiset kasviöljyt mennen tullen!

Kalan puuttuessa ruokavaliosta on ns. pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, saanti kasvissyöjille ja vegaaneille astetta haasteellisempaa. Aivot kuitenkin tarvitsevat niitä voidakseen hyvin. Ja tarvitsevatkin varsin paljon sekä säännöllisesti, sillä ovathan aivot suurelta osin rasvaa. Aivojen toiminnan ja mielialan lisäksi omega-3:silla on tunnettu yhteys esimerkiksi matala-asteisen tulehduksen hallintaan.

Ihmisen aivotoiminta ei onneksi ole pelkän kalaöljyn varassa. Elimistömme osaa rakentaa itse EPA:a ja DHA:ta myös kasviperäisestä omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta ALA. Monivaiheisen rasva-aineenvaihduntamme haasteena on kuitenkin sen hitaus ja kohtuullisen heikko hyötysuhde.

Ahifloweröljy on todellinen vegaaninen super-omega-3-lähde. Ahifloweröljyllä tehtyjen tutkimusten mukaan sen sisältämän ALA:n muuntosuhde EPA:ksi on nelinkertainen verrattuna vahvana ALA:n lähteenä tunnettuun pellavaöljyyn. Ylivertaisen tehon arvellaan perustuvan suurelta osin ahiflowerin vähemmän tunnettuun kasviperäiseen omega-3-rasvahappoon, stearidonihappoon.

Kestävästi ja puhtaasti tuotettu raaka-aine

Ahiflower-öljy sopii erinomaiseksi omega-3:sten lähteeksi vegaaneille, kasvissyöjille ja kaikille niille, jotka haluavat suosia eettisistä syistä kasviperäisiä omega-3-rasvahappojen lähteitä. Tiesitkö, että yhden hehtaarin ahiflower-pelto tuottaa saman määrän omega-rikasta öljyä kuin 100 000 sardiinia tai makrillia!

Uuden Rikas Ahiflower-oliiviöljyn pääraaka-aine viljellään Englannissa. Tarkoin määritellyt tuotantokriteerit takaavat öljyn puhtauden ja korkean laadun. Pietarsaaressa Ahiflower-öljy sekoitetaan edelleen luomulaatuisen oliiviöljyn kanssa. Lopputuloksena on neutraalin makuinen ja helposti annosteltava nestemäinen öljyseos. Yksi teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää.

Ahiflowerin rasvahappokoostumus on muiltakin osin täydellisyyttä hipova; se sisältää aivan kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9) ihanteellisessa suhteessa. Siinä on jopa GLA-rasvahappoa, jota yleensä joudutaan ottamaan erikseen helokkiöljystä. Ainoa muu kasviöljy, joka pääsee edes lähelle sen ominaisuuksia, on kotimainen superfoodimme, camelina-öljy.

Kotimainen camelina-öljy on tutkitusti toimiva tuote kolesterolin hallinnan tueksi

Rikas-sarjan toinen uutuus, 100% Camelina-öljy, tuotetaan suomalaisista camelinan siemenistä kylmäpuristamalla, jolloin monipuolinen rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman muuttumattomana. Camelina Sativa (ruistankio) on vanha viljelykasvi, jota on viljelty Euroopassa laajalti jo pronssikaudella. Camelinaöljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, sillä sen omega-3-pitoisuus on paljon suurempi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on huikeat 40/15).

Itä-Suomen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan camelinaöljy auttaa alentamaan kohonneita kolesteroliarvoja. Myös sen E-vitamiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi verrattuna moneen tavanomaiseen kasviöljyyn. Camelinan hyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Neutraalin makunsa takia se sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi, mutta myös ruuanlaittoon ja leivontaan.

Nämä uutuusöljyt löydät nyt uudesta Rikas-sarjastamme vanhojen tuttujen manteli-, pellava- ja vehnänalkioöljyjen rinnalta. Kaikki Rikas-sarjan öljyt soveltuvat niin sisäisesti kuin ulkoisesti käytettäviksi. Monipuoliset käyttötavat ja luonnostaan huikeat ravintoarvot tekevät niistä erityisen Rikkaita!

Juhlavuoden kunniaksi uusia tuulia

04.03.2020

Tänä vuonna täytämme 60 vuotta ja vaihdamme nimemme bertil’s health oy:ksi. Nostamme näin perustajamme, Bertil Pomoellin, tarinan osaksi yritysnimeämme.

Olemme kulkeneet pitkän tien apteekin takahuoneesta yhdeksi Suomen johtavista terveystuotevalmistajista. Yrityksemme on perheomisteinen jo kolmannessa sukupolvessa.

Tänä vuonna kuusikymppisiään viettävä perheyhtiömme toiminta on ollut pitkään menestyksekästä. Vitamiini- ja hivenainevalmisteista koostuva oma kotimainen tuotesarjamme bertil’s on kasvanut mukavaa 30 % vuosivauhtia. Kokonaisuudessaankin toimintamme on ollut merkittävässä kasvussa. Olemme myös vahvistaneet vientiä ja ulkomaiden markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia tunnustelemme muutenkin avoimin mielin.

bertil’s health onkin paitsi aiempaa kansainvälisempi nimi myös kunnianosoituksemme yhtiön perustajalle, apteekkari Bertil Pomoellille. Hän oli kotimaisen terveystuotealan pioneeri, joka oli terveyden edistäjänä edellä aikaansa. Hän käytti biologian, kasvitieteen ja farmasian tuntemustaan auttaakseen ihmisiä hoitamaan terveyttään ja puhui voimakkaasti sairauksien ennaltaehkäisemisen puolesta. Tämä näkemys voi hyvin ja vahvistuu iloksemme niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Terveyden edistäminen on nyt trendikästä

Olemme tienneet jo pitkään, että omaan terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen on kasvava maailmanlaajuinen ilmiö, joka tuo lopulta myös kansantaloudellisia hyötyjä. Toimimme siis mielenkiintoisella ja kehittyvällä kasvutoimialalla, jolla onnistumistamme mitataan sillä, kuinka hyvin ihmiset voivat tuotteitamme käyttämällä.

Toimintaamme tulevat edelleen ohjaamaan Bertilin määrittämät periaatteet: parhaat luonnon raaka-aineet, tinkimätön laatu ja aktiivinen tuotekehitys. Uskomme, että näitä noudattaen voimme auttaa ihmisiä voimaan aidosti paremmin tukemalla heidän terveyttään.

Vierivä kivi ei sammaloidu

Vaikka nimemme muuttuukin, tuotevalikoimamme tulee pysymään ennallaan. Monelle suomalaiselle tutut ja hyväksi havaitut tuotteemme, kuten Omega 7 -tyrniöljytuotteet, Carmolis, Kyolic, Membrasin, KarpaLact ja Rikas-sarja, jatkavat vankasti valikoimissamme. Tuotekehitystä teemme toki koko ajan ja uusia mielenkiintoisia tuotteita saattaakin omalta Pietarsaaren tehtaaltamme putkahtaa suomalaisten (ja nyt ulkomaalaistenkin) hyvinvoinnin tueksi milloin vain.

Kannattaakin pysyä kuulolla ja tarkkailla mitä tämä virkeä kuusikymppinen keksiikään!

 

Aiheuttaako kylmässä maassa istuminen virtsatietulehduksen? – näin suojaudut ikävältä vaivalta kesällä

06.05.2019

Jopa 80 % naisista kokee elämänsä aikana ainakin yhden virtsatietulehduksen. Viidenneksellä vaiva uusiutuu vuosittain tai jopa useammin. Mutta aiheuttaako kylmässä istuminen virtsatietulehduksia, ja voiko niitä ehkäistä syömällä karpaloita? Lue, miten suojaudut ikävältä vaivalta kesällä.

Viheliäinen virtsatietulehdus havaitaan usein jo sen alkuvaiheessa intiimialueiden levottomina tuntemuksina. Näitä ovat mm. jatkuva vessassa käymisen tarve, kirvely ja pahan hajuinen virtsa.

Antibioottikuuri on ainoa oikea keino akuutin virtsatietulehduksen hoitoon. Lääke ei kuitenkaan aina pysäytä toistuvien tulehdusten oravanpyörää. Se nujertaa pahat bakteerit, mutta vahingoittaa samalla virtsateiden hyvinvointia ylläpitäviä hyviä maitohappobakteereja. Käytännössä jokainen antibioottikuuri voi siis laittaa alulle uuden virtsatietulehduksen ja hiivaongelman. Olisikin ihan parasta välttää ongelmat jo ennalta. Kotimainen Karpalact auttaa ehkäisemään kiusallisia virtsatietulehduksen oireita.

 

Muista alapesu ennen ja jälkeen seksin

Usein toistuvat virtsavaivat liitetään usein korkeaan ikään. Kyllä. Riski kasvaa limakalvojen ohentuessa iän myötä. Huoleton suhtautuminen intiimihygieniaan altistaa virtsatietulehduksille kuitenkin myös nuoret naiset.

Vilkas seksielämä ja syvälle jalkoväliin sukeltavat stringit aiheuttavat sekä mekaanista hankausta että hygieniariskin. Huolellinen alapesu ja puhtaat alusvaatteet minimoivat riskejä ja lisäävät nautintoa.

Nuorilla on myös omat hormonaaliset syyt virtsateiden limakalvojen tilapäiseen heikkouteen. Kuivuutta aiheuttavat niin e-pillerit kuin raskauden ja imetyksen aiheuttamat hormonimyrskyt. Myös tietyt mieliala- ja aknelääkkeet kuivattavat limakalvoja ja heikentävät siksi intiimialueiden normaalia suojaa.

 

Myytti kylmästä kivestä

Kivitauti on vanhan kansan tahdikas synonyymi virtsatietulehdukselle. Istuskelu kylmällä kivellä tai kostealla nurmikolla voivat todellakin johtaa alapään kylmettymiseen, vastustuskyvyn alenemiseen ja edelleen tulehdusriskin kasvamiseen. Kokoon taiteltava istuinalusta kulkee näppärästi mukana, vaikka festarirepussa. Pyllyn alle livautettuna se voi säästää antibioottikuurilta.

Kylmettyminen ja bakteerialtistus yhdistyvät järvivedessä, ja uintireissut ovatkin yksi virtsatietulehdusten käynnistäjä. Virkistävää uintia ei silti tarvitse unohtaa, kunhan kuivaa itsensä huolella ja vaihtaa uikkarit pois päältä uimisen jälkeen.

 

Luonnon luomat aseet naisellisen hyvinvoinnin tueksi

Onneksi luonto on luonut ikävien bakteerien hallintaan ja virtsateiden hyvinvointiin keholle lempeitä keinoja – karpalon ja hyvää tekevät maitohappobakteerit.

Karpalo, samoin kuin puolukka, on perinteisesti tunnettu tapa ehkäistä virtsatietulehduksia. Karpalo sisältää luonnostaan aineosia, ns. proantosyanidiineja, jotka heikentävät haitallisten bakteerien tarttumista kasvualustaan. Karpaloita nautittaessa sen tehoaineet erittyvät virtsaan, jonka mukana ne huuhtoutuvat edelleen virtsarakon ja virtsateiden limakalvoille. Karpalo auttaa näin pitämään virtsatiet puhtaana pahoista bakteereista.

KarpaLact Strong on Suomen myydyin karpalotuote. Se sisältää vahvan karpalouutteen lisäksi myös aktiiviset maitohappobakteerit. Normaalin hyvinvoinnin ylläpitoon voi riittää säännöllisessä käytössä vain yksi kapseli päivässä. Ensimmäisten tuntemusten ja kutinan koittaessa annostusta on hyvä lisätä ohjeistettuun kahteen kapseliin. Tuote sopii kaiken ikäisille naisille;,myös raskauden ja imetyksen aikana.