Kotimainen Rikas Camelinaöljy on vuoden 2022 Superruoka

03.03.2022

Rikas Camelinaöljy on valittu vuoden 2022 Superruoaksi Suomen Terveystuotekauppiaiden liiton toimesta. Camelina sativa, suomalaiselta nimeltään ruistankio tai kitupellava, onkin todellinen kotimainen superfood huikeiden ravitsemuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi. Se sisältää runsaasti terveyttä edistäviä monityydyttymättömiä rasvahappoja, vieläpä erinomaisessa keskinäisessä suhteessa.  Kotimainen Rikas Camelinaöljy on hyvä ja ekologinen vaihtoehto kalaa sisältäville omega-3-rasvahappovalmisteille, sillä se sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa, joka on elimistöllemme omega-3-lähde. Elimistö valmistaa alfalinoleenihaposta edelleen myös monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdolle tärkeitä ainesosia, kuten elintärkeitä EPA:a ja DHA:ta.

Kotimainen lähiruoka huippuhyvällä rasvahappokoostumuksella

Camelina on vanha viljelykasvi, jota on viljelty Euroopassa laajalti jo pronssikaudella. Rikas Camelinaöljy puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinansiemenistä. Siementen kylmäpuristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyvät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi alkuperäisessä muodossaan. Camelinaöljyn rasvahappokoostumus on erinomainen, sillä sen omega-3-pitoisuus on reilusti korkeampi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on huikeat 40/15). Myös sen E-vitamiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi verrattuna moneen muuhun kasviöljyyn.

Tutkitusti parempi vaihtoehto kolesterolitasojen hallintaan

Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa alfalinoleenihappoa sisältävän Camelinaöljyn vaikutuksia verrattiin rypsi- ja oliiviöljyyn. Runsaimmin alfalinoleenihappoa sisältävää Camelinaöljyä käyttäneellä ryhmällä veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 prosenttia, rypsiöljyryhmällä 5,4 prosenttia ja oliiviöljyryhmällä 7,7 prosenttia. Camelinaöljyä käyttäneellä ryhmällä alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi kuin kahdella muulla öljyryhmällä; 2,5 kertaa suurempi kuin rypsiöljyä käyttäneillä ja neljä kertaa suurempi kuin oliiviöljyä käyttäneillä. Kolesterolin hallintaan tarvittavan alfalinoleenihappoannoksen saakin helposti nauttimalla n. 6 ml eli reilun teelusikallisen kotimaista camelinaöljyä päivittäin.

Monikäyttöinen koko perheen superöljy

Camelinan hyvistä terveysvaikutuksista on helppo nauttia. Miedon ja miellyttävän makunsa takia se sopii sellaisenaan suuhun lusikoitavaksi, mutta myös ruuanlaittoon ja leivontaan. Camelinaöljy onkin monikäyttöistä - se sopii käytettäväksi esimerkiksi salaatinkastikkeena, smoothien tai puuron seassa. Camelinaöljy sopii kaiken ikäisille, veren kolesteroliarvoista huolehtiville sekä Omega-3-lähteeksi allergikoille, vegaaneille ja esimerkiksi eettisistä syistä kalaöljyä välttäville.

Rikas-sarja on Suomen palkituin

bertil’s health oy on saanut vuosien saatossa 20 Vuoden Terveystuote -palkintoa eri kilpailusarjoissa. Palkinnot on myöntänyt Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto. Rikas-sarjalle palkinto on kuudes. Voidaankin sanoa, että Rikas-sarja on Suomen palkituin superruokasarja! Viime vuonna Superruoka-palkinnon voitti toinen superöljymme, Rikas Ahifloweröljy. Rikas-sarjaan kuuluu Camelinan ja Ahifloweröljyn lisäksi runsas valikoima muitakin korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; Pellavansiemenöljy, Vehnänalkioöljy ja Manteliöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat VegeFit Ravintohiivahiutale, klassikkotuote Oluthiivahiutale sekä vatsan ystävät Linum Plus- ja Sunwic-ravintokuituvalmisteet. Ruokavaliota rikastuttavat myös Soijalesitiinirae ja herkullinen Pellavalaku.

Uutuustuote Omega7 Skin ravitsee ihoa sisäisesti

18.01.2022

Kotimaisissa, 100 % kasviperäisissä Omega7 Skin -kapseleissa yhdistyy kaksi ihonhoidon supermarjansiemenöljyä ainutlaatuisella tavalla. Ihoa hoitavien mustaherukan- ja tyrninsiemenöljyjen lisäksi tuotteessa on runsaasti suojaavaa E-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tällä yhdistelmällä ihon kokonaisvaltainen ravitseminen on helpompaa ja monipuolisempaa kuin koskaan.

Suomalaisen, ohuen ja kosteutta heikosti pidättävän ihotyypin pääongelma on kuivuus tai ainakin pintakuivuus. Se vaikuttaa vanhentavasti ihon ulkonäköön ja usein pahentaa jo olemassa olevia iho-ongelmia. Talvisaikaan monen iho kuivuu vielä entisestään. Ihon kuivuus voi johtaa myös epäpuhtauksien syntyyn, kun iho on pinnastaan tukossa. Toisin kuin luullaan, tällöin epäpuhtauksien syy ei ole liiallinen talintuotanto vaan se juontaakin juurensa kuivuuteen. Tässä tilanteessa ihon hoitaminen rasvoittuvan ihon tuotteilla saattaa vain pahentaa tilannetta.

Tilapäistä apua voiteista – pitkäkestoista ravinnosta

Kosteusvoiteilla ihon kosteutta voi lisätä tilapäisesti, kun solujen välit täyttyvät kosteudesta. Voiteiden rasvat sitovat kosteutta ihoon silloin kun siitä puuttuvat sen tuottamat omat rasvat. Jotta ihon oma kyky sitoa kosteutta paranisi pitkäkestoisemmin, on ihon saatava siihen tarvitsemansa rakennusaineet päivittäisestä ravinnosta, sillä iho uudistuu ja rakentuu jatkuvasti. Mikäli hyviä rasvoja ei saada riittävästi, iho kuivuu ja myös sen suoja heikkenee.

Marjasiemenöljyistä rakennusaineita

Yleisin syy ihon kuivumiseen on ihoa ravitsevien hyvien rasvojen eli omega-3- ja omega-6-rasvahappojen vähäinen tai epäsuhtainen saanti. Näitä harvan ruokavalio sisältää nykyisin riittävästi ja lisäksi oikeassa suhteessa. Mustaherukansiemen- ja tyrninsiemenöljyssä on välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja elimistön kannalta ihanteellisessa suhteessa (1:4). Ne sisältävät bonuksena myös harvinaisempia rasvahappoja, kuten öljyhappoa (omega-9-ryhmä) ja stearidonihappoa (omega-3-ryhmä). Lisäksi näissä pohjoisissa supermarjansiemenöljyissä on enemmän GLA:ta kuin yleisesti ihoöljynä tunnetussa ulkomaisessa jättihelokkiöljyssä.

Valmistusmenetelmällä on väliä

Mustaherukan- ja tyrninsiemenöljyjen hyödyntäminen marjoja syömällä on haasteellista, koska siemenet kulkeutuvat usein hajoamatta ruoansulatuksen läpi eivätkä pääse luovuttamaan ravinteitaan. Parhaan hyödyn saakin nauttimalla oikein eristettyä ja käsiteltyä öljyä. Käsittelyn hellävaraisuus on tärkeää, sillä öljyt ovat erittäin herkkiä hapettumiselle. Omega7 Skin -kapseleiden kliinisesti tutkitut BC634® -mustaherukansiemenöljy ja SBA24® -tyrninsiemenöljy eristetään Torniossa hellävaraisella ja ympäristöystävällisellä hiilidioksiuutolla ilman kemiallisia liuottimia tai korkeita lämpötiloja. Menetelmällä saadaan talteen kaikki marjojen rasvaliukoiset vaikuttavat aineet ja sen ansiosta nämä tehoaineet myös säilyvät alkuperäisessä aktiivisessa muodossaan. Näin niistä on mahdollista saada täysi hyöty.

Omega7 Skin sopii erinomaisesti kuivalle ihotyypille, ihon hyvinvointia arvostaville, ikääntyvälle iholle ja erilaisista iho-ongelmista kärsiville. Aloitusannostus 2 kapselia 2 päivässä, jatkossa ihon kunnon mukaan ylläpitoannostus 2 kapselia päivässä. Vaikutuksen iholla huomaa keskimäärin 2-4 viikon säännöllisen käytön myötä.

Omega7 Skin on 100 % kasviperäinen, mukaan lukien kapselinkuori.

Rikas Ahiflower-öljy on vuoden 2021 Superruoka!

18.03.2021

 

Useimmat tietävät ihmiselle välttämättömien omega-3 ja omega-6-rasvahappojen tasapainon tärkeydestä elimistöllemme ja siitä, että nimenomaan omega-3-rasvahappoja saamme helposti nykyruokavaliostamme liian vähän. Omega-3-rasvahappoja saadaan erityisen runsaasti rasvaisesta kalasta. Nyt on kuitenkin olemassa aivan uusi kasviperäinen ja kestävästi tuotettu omega-3:sten lähde, nimittäin Ahiflower (Peltorusojuuri - Buglossoides arvensis). Se ei ole kalaa eikä levää, mutta peittoaa omega-3-vaikutuksillaan perinteiset kasviöljyt mennen tullen!

Kalan puuttuessa ruokavaliosta on ns. välttämättömien omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, saanti kasvissyöjille ja vegaaneille astetta haasteellisempaa. Aivot kuitenkin tarvitsevat niitä voidakseen hyvin. Ja tarvitsevatkin varsin paljon sekä säännöllisesti, sillä ovathan aivot suurelta osin rasvaa. Aivojen toiminnan ja mielialan lisäksi omega-3:silla vaikuttaisi olevan yhteys esimerkiksi matala-asteisen tulehduksen hallintaan.

Ihmisen aivotoiminta ei onneksi ole pelkän kalaöljyn varassa. Elimistömme osaa rakentaa itse EPA:a ja DHA:ta myös kasviperäisestä omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta (ALA). Rasva-aineenvaihduntamme haasteena on kuitenkin muuntoprosessin hitaus ja kohtuullisen heikko hyötysuhde. Lisäksi tämän prosessin tehokkuus vaihtelee jonkin verran yksilöittäin.

Ahiflowerissa yhdistyvät monien öljyjen ominaisuudet

Ahifloweröljy on todettu todelliseksi vegaaniseksi super-omega-3-lähteeksi. Ahifloweröljyllä tehtyjen tutkimusten mukaan sen sisältämän ALA:n muuntosuhde EPA:ksi on nelinkertainen verrattuna vahvana ALA:n lähteenä tunnettuun pellavaöljyyn. Ylivertaisuuden  arvellaan perustuvan suurelta osin ahiflowerin vähemmän tunnettuun kasviperäiseen omega-3-rasvahappoon, stearidonihappoon.

Ahiflowerin rasvahappokoostumus on muiltakin osin täydellisyyttä hipova; se sisältää aivan kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9) ihanteellisessa suhteessa. Siinä on jopa GLA-rasvahappoa, jota yleensä joudutaan ottamaan erikseen helokkiöljystä. Ahiflower-öljyssä yhdistyvätkin näin esimerkiksi jättihelokkiöljyn, mustaherukkaöljyn ja hamppuöljyn sisältämien rasvahappojen monet hyödyt.

Kestävästi ja puhtaasti tuotettu raaka-aine

Ahiflower-öljy sopii erinomaiseksi omega-3:sten lähteeksi vegaaneille, kasvissyöjille ja kaikille niille, jotka haluavat suosia eettisistä syistä kasviperäisiä omega-3-rasvahappojen lähteitä. Tiesitkö, että yhden hehtaarin ahiflower-pelto tuottaa saman määrän omega-rikasta öljyä kuin 100 000 sardiinia tai makrillia!

Uuden Rikas Ahiflower-oliiviöljyn pääraaka-aine viljellään Englannissa. Tarkoin määritellyt tuotantokriteerit takaavat öljyn puhtauden ja korkean laadun. Pietarsaaressa Ahiflower-öljy sekoitetaan edelleen luomulaatuisen oliiviöljyn kanssa. Lopputuloksena on neutraalin makuinen ja helposti annosteltava nestemäinen öljyseos. Yksi teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää.

Rikasta ruokaasi Vuoden 2021 Superruualla - sen  löydät monista terveystuote- ja ekokaupoista.

Terveet limakalvot ovat tärkeä tekijä vastustuskyvyllesi

16.09.2020

Limakalvot peittävät suurin piirtein huikeat 200m2 kehosi pinta-alasta ja yksi niiden tärkeimmistä tehtävistä on suojata elimistöä erilaisilta tartunnanaiheuttajilta. Limakalvojen hyvinvointiin kannattaakin panostaa antamalla niille sisäisesti laadukkaita suoja- ja rakennusaineita, jotta ne jaksavat suorittaa tehtäväänsä puolestasi mahdollisimman tehokkaasti.

Limakalvo-ongelmat ilmenevät useimmiten kuivuutena, ja se onkin hyvin yleistä. Yleisimmin tämän huomaa hankalana kuivuuden tunteena silmissä, nenässä, suussa tai intiimialueilla. Kuivumiseen voivat vaikuttaa monet seikat, kuten erilaiset lääkitykset, allergiat, vaihdevuodet, ikääntyminen, stressi tai heikkolaatuinen ravitsemus. Limakalvojen kuivuus on epämiellyttävää, mutta se voi ikävä kyllä helpottaa myös taudinaiheuttajien pääsyä elimistöön esimerkiksi hengitysteiden tai ruuansulatuskanavan kautta, jos näiden limakalvojen puolustuskyky on päässyt heikentymään.

Laadukkaita rakennusaineita limakalvoillesi

Moni varmasti osaa yhdistää limakalvot silmiin, nenään ja hengitysteihin, mutta limakalvopintaa löytyy elimistöstä myös mm. ruuansulatuskanavasta, vatsalaukusta, suolistosta ja intiimialueilta. Kuten muukin solukko, myös limakalvot kuluvat ja uusiutuvat jatkuvasti, ja voidakseen parhaalla mahdollisella tavalla, ne tarvitsevat laadukkaita rakennusaineita. Ei ole yhdentekevää, millä tätä tärkeää elimistösi osaa ravitset.

Tiedetään, että limakalvot tarvitsevat erityisesti ns. hyviä rasvahappoja voidakseen hyvin ja on havaittu, että esimerkiksi meille tutussa tyrnimarjassa niitä on erityisesti limakalvojen ja ihon tarvitsemassa suhteessa. Tyrni sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän tärkeitä omega-rasvahappoja (omega-3, -6, -7, -9) ja niiden lisäksi vielä runsain mitoin erilaisia antioksidantteja.

Tyrniöljyn käsittely on tehtävä hellävaraisesti

Tyrnimarja on varsin poikkeuksellinen, sillä siinä on öljyä kaikkien marjojen tapaan sen siemenissä, mutta myös hedelmälihassa. Lisäksi näiden kahden öljyn koostumus eroaa toisistaan. Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että elimistö saa tyrnistä suurimman hyödyn, kun siitä käytetään sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy. Tyrnimarjoja kannattaakin syödä sellaisenaan aina kun niitä vain on saatavilla!

Mikäli tyrniä ei ole saatavilla tai se ei maistu, voi panostaa korkealaatuiseen tyrnivalmisteeseen. Jotta tyrnimarjan hyvät ominaisuudet säilyisivät mahdollisimman muuttumattomina limakalvoille asti ja  elimistö pystyisi hyödyntämään ne parhaiten, on tärkeää miten valmisteen tyrniöljyä on käsitelty. Omega-ryhmän rasvahapot kun ovat varsin herkkiä kuumentamiselle ja ne härskiintyvät helposti korkeissa lämpötiloissa. Siksi tyrniöljyä tuleekin käsitellä mahdollisimman hellävaraisesti, jotta tämä arvokas öljy ei menettäisi hyviä ominaisuuksiaan tai muuttuisi muotoon, josta elimistö ei mainittavasti hyödy.

Kotimaista kaksoistyrniöljyä löydät vain yhdestä tuotesarjasta

Erityinen kaksoistyrniöljy, jossa on sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy, takaa sen, että saat tyrnistä optimaalisen hyödyn elimistösi käyttöön. Korkealaatuisen kaksoistyrniöljyn valmistuksessa Torniossa käytetään ainoastaan villinä kasvaneita tai luomuviljeltyjä tyrnimarjoja, jotta koostumus vastaisi parhaiten tyrnimarjan alkuperäistä monipuolista rakennetta. Lisäksi öljyä käsitellään erittäin hellävaraisesti: uuttamisessa käytetään erityistä hiilidioksiuuttomenetelmää eikä öljyä kuumenneta korkeisiin lämpötiloihin missään vaiheessa.

Tätä ainutlaatuista ja maailman tutkituinta kaksoistyrniöljyä, tuttavallisemmin SBA24:a löydät vain kotimaisen bertil´s healthin Omega7®-tuotteista. Suomen suosituimmasta Omega7®-tuotesarjasta löydät limakalvojesi hyvinvointia täydentävät rakennusaineet niin kapseleina kuin nestemäisenäkin valmisteena, ja ne sopivat myös vegaaneille.

bertil´s health Omega7®-valmisteita myyvät apteekit ja terveyskaupat kautta maan.

 

Luomuvalkosipulia sydämelle ja vastustuskyvylle - Kyolic on jo klassikko!

21.07.2020

Ruuassa valkosipulia joko rakastaa tai vihaa! Moni kuitenkin tietää, että se on erittäin terveellistä. Valkosipulia onkin käytetty terveyden tukemiseen tiettävästi jo ainakin antiikin ajoista lähtien. Kaikkien vatsa (tai nenä) ei välttämättä kuitenkaan siedä ärhäköiden tuoreiden kynsien päivittäistä nauttimista. Tuoreelle valkosipulille on olemassa jälkihajuton ja vatsaystävällinen vaihtoehtoehto; kylmäkypsytetty valkosipuliuute, joka tukee tutkitusti sydänterveyttä ja elimistön vastustuskykyä.

Kylmäkypsytys vahvistaa luomuvalkosipulin hyödyt ja poistaa hajuhaitat

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että terveysvaikutusten takia valkosipulia ei ole välttämätöntä nauttia tuoreena. Oikealla käsittelyllä sen vaikutuksia voidaan vielä entisestään tehostaa ja monipuolistaa. Valkosipuli sisältää S-allyylikysteiinia (SAC), joka tutkimusten perusteella näyttää olevan vahvin valkosipulista saatava bioaktiivinen ainesosa. Kylmäkypsytyksessä S-allyylikysteiinin määrä kasvaa jopa 20-kertaiseksi!

Kyolic on valkosipulivalmiste, joka sisältää ainutlaatuista, ikivanhalla japanilaisella säilömismenetelmällä kylmäkypsytettyä valkosipuliuutetta, AGE:ta (Aged Garlic Extract). Kylmäkypsytys tarkoittaa sitä ettei valmistuksessa käytetä lämpöä eikä kemikaaleja. Uutteen kypsyminen luonnollisten entsymaattisten reaktioiden ohjaamana kestää niinkin kauan kuin 20kk! Valmistustapaa voikin verrata juustojen ja viinien valmistukseen, sillä myös AGE paranee vanhetessaan. Tämä luonnonmukainen prosessi tuottaa uutteeseen mm. lukuisia aktiivisia tehoainesosia, jotka ovat myös vatsaystävällisiä. Nämä valkosipulin ”kypsytetyt rikkiyhdisteet” eivät hajoa elimistössämme tuoreen sipulin tavoin ja muodosta hajuaineita, vaan ne imeytyvät tehokkaina aktiivisina muotoina verenkiertoomme.

Kyolic on luomutuote, jonka valmistukseen hyväksytään vain kaikkein parhaimmat luomuviljellyt valkosipulit. Sipulien viljelyssä ei käytetä luomuviljelyn sääntöjen mukaan kemiallisia lannoitteita eikä torjunta-aineita. Kyolic on myös 100% kasviperäinen tuote eli se sopii myös vegaaneille.

Maailman tutkituin ja tunnetuin valkosipulivalmiste

Kyolicia voi hyvin luonnehtia jo klassikkotuotteeksi, sillä sen vaikutuksista on nautittu maailmanlaajuisesti yli 60 vuoden ajan. Alusta alkaen tuotteella on ollut myös vahvat tieteelliset perusteet taustallaan. AGE-uutteen monipuolisia vaikutusmekanismeja on selvitetty sadoissa tutkimuksissa, joista suurin osa liittyy sydän- ja verisuoniterveyteen, kuten kolesteroli- ja homokysteiinitasoihin.

Vastustuskyvylle lisävahvistusta!

Syksyn kynnyksellä on hyvä korostaa kylmäkypsytetyn valkosipulin vastustuskykyä tukevia vaikutuksia. AGE:n vaikutus perustuu elimistömme omien puolustussolujen määrän ja aktiivisuuden lisääntymiseen. Tällöin elimistöllä on paremmat valmiudet tehokkaaseen "itsepuolustukseen".

Kyolicilla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja se sopii kaiken ikäisille. Pitkäaikaisessa säännöllisessä käytössä annokseksi riittää 1 tabletti päivässä. Kuuriluontoiseen tarpeeseen voi nauttia turvallisesti kolmekin tablettia päivässä.

Kyolicia löydät apteekeista ja terveyskaupoista!