Carmolis -yrttien voimaa talvisiin käyttötarpeisiin

23.02.2018

Erilaisten eteeristen eli haihtuvien öljyjen on jo vuosisatoja tiedetty vaikuttavan erityisen suotuisasti terveyteen. Eteerisiä öljyjä on käytetty muun muassa hengitysteiden avaamiseen ja ruuansulatuksen edistämiseen sisäisesti sekä lihaskivun lievittämiseen ulkoisesti.

Terveysvaikutuksistaan kenties tunnetuimmalla yrtillä, piparmintulla, on tutkimusten mukaan paljon terveysvaikutuksia. Vanha kansa ei siis suinkaan ollut väärässä uskoessaan, että piparminttu auttaa avaamaan tukkoiset hengitystiet ja vauhdittaa ruuansulatuksen luontaista toimintaa.

Carmolis Yrttitipat sisältävät haihtuvia eli eteerisiä öljyjä piparmintun lisäksi peräti kymmenestä muusta yrtistä. Tehon perustana ovat piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Carmolis on perinteinen arvostettu yrttivalmiste, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien.

 

Lievittää flunssaa

Jo vuosisatojen ajan on niin ikään uskottu piparmintun flunssaa lievittäviin vaikutuksiin. Tämä uskomus on perustunut piparmintun sisältämään mentoliin. Tässäkin suhteessa vanhat uskomukset ovat vuosien saatossa osoittautuneet osuviksi, sillä amerikkalaisen Maryland Medical Centerin yliopiston mukaan myös tutkimuksissa on todettu, että piparmintun sisältämä mentoli helpottaa flunssaista oloa. Mentoli toimii myös luonnollisena yskänlääkkeenä ja sen on todettu irrottavan limaa. Mentolin on todettu tutkimuksissa myös rauhoittavan flunssasta ärtynyttä, kipeää kurkkua ja helpottavan etenkin kuivaa yskää.

Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Talvinen kausi-influenssa vierailee useimmissa suomalaiskodeissa vuosittain. Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat tukkoiset hengitystiet miellyttävän nopeasti. Imeytä n. 10 tippaa Carmolista sokeripalaan ja anna sen vähitellen sulaa suussa hitaasti imeskellen. Voit myös lisätä Carmolista reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun kuumaan veteen. Kuuma juoma ja siitä haihtuvien öljyjen höyryt voivat tehostaa entisestään yrttien vaikutusta nenän ja nielun limakalvoihin.

”Vanhan kansan” klassikko on nauttia eteeristen öljyjen vaikutuksista laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Annos: 10 tippaa / 1 dl kuumaa vettä laakeaan astiaan. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille Carmoliksen käyttäjille. Sopii myös lapsille.

 

Tekee hyvää myös vatsan terveydelle

Vanhan kansan mukaan piparminttu voi lievittää erilaisia vatsaongelmia pahoinvoinnista kuukautiskipuun. Useissa tutkimuksissa ollaan saatu viitteitä siitä, että piparmintulla on erityisen suotuisia vaikutuksia vatsan terveyteen eli nykytiedon valossa vaikuttaa siltä, että vanha kansa ei ollut tässä asiassa suinkaan väärässä. Vuonna 2011 australialaisen Adelaiden yliopiston tutkimuksissa tultiin siihen johtopäätökseen, että piparminttu tosiaan vaikuttaa suolistossa siten, että se lievittää vatsakipua.

Sekoita kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti kertakulauksella. Myös ylikylläinen olo helpottuu tällä drinkillä ilahduttavan nopeasti.

 

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja kipeytyneille lihaksille:

Rasittuneet lihakset saavat lievitystä yrttitipoista. Sivele yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Perinteisten tippojen ohella kannattaa kokeilla ihan erikseen kipeytyneiden lihasten ja nivelten tarpeisiin laadittua Carmolis Kipugeeliä.

Yrttitipat virkistävät mukavasti väsyneitä jalkoja. Jalkakylpy valmistuu reilulla lorauksella Carmolista vadilliseen lämmintä vettä. Kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai saunomisen jälkeen.