Carmolis - yrttien voimaa talvisiin käyttötarpeisiin

23.02.2018

Erilaisten eteeristen eli haihtuvien öljyjen arvellaan vaikuttavan monella tavalla. Eteerisiä öljyjä on käytetty muun muassa hengitysteiden avaamiseen ja ruuansulatuksen edistämiseen sisäisesti sekä lihaskivun lievittämiseen ulkoisesti.

Carmolis Yrttitipat sisältävät haihtuvia eli eteerisiä öljyjä piparmintun lisäksi peräti kymmenestä muusta yrtistä. Reseptin perustana ovat piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Carmolis on perinteinen arvostettu yrttivalmiste, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien.

 

Monta käyttötapaa

Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Carmolis Yrttitippojen eteeriset öljyt avaavat hengitystiet miellyttävän nopeasti. Imeytä n. 10 tippaa Carmolista sokeripalaan ja anna sen vähitellen sulaa suussa hitaasti imeskellen. Voit myös lisätä Carmolista reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun kuumaan veteen. Kuuma juoma ja siitä haihtuvien öljyjen höyryt voivat tehostaa entisestään yrttien vaikutusta nenän ja nielun limakalvoihin.

Klassinen tapa on nauttia eteeristen öljyjen vaikutuksista laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Annos: 10 tippaa / 1 dl kuumaa vettä laakeaan astiaan. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille Carmoliksen käyttäjille. Sopii myös lapsille.

 

Tekee hyvää myös vatsalle

Piparminttu voi lievittää erilaisia vatsaongelmia pahoinvoinnista kuukautiskipuun. Useissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että piparmintulla on suotuisia vaikutuksia vatsan terveyteen. Vuonna 2011 australialaisen Adelaiden yliopiston tutkimuksissa tultiin siihen johtopäätökseen, että piparminttu tosiaan  saattaa vaikuttaa suolistossa siten, että se lievittää vatsakipua.

Sekoita kylmään vesitilkkaan reilu 20 tippaa Carmolista ja nauti kertakulauksella. Myös ylikylläinen olo helpottuu tällä drinkillä ilahduttavan nopeasti.

 

Carmolis Yrttitipat väsyneille ja kipeytyneille lihaksille:

Rasittuneet lihakset saavat lievitystä yrttitipoista. Sivele yrttitippoja suoraan rasittuneille lihaksille. Perinteisten tippojen ohella kannattaa kokeilla ihan erikseen kipeytyneiden lihasten ja nivelten tarpeisiin laadittua Carmolis Kipugeeliä.

Yrttitipat virkistävät mukavasti väsyneitä jalkoja. Jalkakylpy valmistuu reilulla lorauksella Carmolista vadilliseen lämmintä vettä. Kannattaa kokeilla erityisesti saunassa tai saunomisen jälkeen.