Carmolis-yrttitipoista on moneksi!

31.08.2015
Carmolis on yrttivalmisteiden ehdoton klassikko. Se on kuulunut suomalaiskotien varustukseen pian 30 vuoden ajan. Carmolis Yrttitippojen haihtuvia öljyjä käytetään ensisijaisesti avaamaan tukkoisia hengitysteitä, mutta myös rauhoittamaan vatsan nipistelyä sekä rentouttamaan rasittuneita lihaksia.

 

Munkkien viisaasti valitsemat yrtit

Karmeliittaveljeskunnan munkit valmistivat yrttitippoja luostariapteekissaan jo 1600-luvulla. Carmolis sisältää haihtuvia eli eteerisiä öljyjä yhdestätoista yrtistä. Tehon perustana ovat edelleenkin piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Kaikkia näitä yrttejä on käytetty perinteisesti myös yksittäin hengitysteiden ja oikuttelevan vatsan rauhoittamiseen.

Yrttiöljyt ovat voimakasaromisia ja monipuolisesti vaikuttavia aineosia. Pienen molekyylikoon takia haihtuvat öljyt imeytyvät helposti hengitysteiden ja mahan limakalvoille sekä ulkoisesti käytettynä iholle. Tästä syystä Carmolis Yrttitipat vaikuttavat tehokkaasti pieninäkin annoksina.

Näin voit käyttää Carmolis Yrttitippoja:

Kuumaan nesteeseen sekoitettuna 

Lisää n.10 tippaa Carmolista kuumaan veteen. Kuuma juoma ja yrttitippojen haihtuvat höyryt vaikuttavat nopeasti nenän ja nielun limakalvoilla. Pienellä viiveellä yrtit lepyttävät oloa myös vatsan kautta. Tehosta Carmolis -juomaa halutessasi hunajalla. Nauti annos enintään 5 kertaa päivässä.

Sokeripalaan imeytettynä

Tiputa n. 10 tippaa Carmolista sokeripalalle. Imeskele yrttistä sokeripalaa suussa ja anna haihtuvien öljyjen virkistää hengitysteitä. Tämä on helppo tapa nauttia Carmolista missä ja milloin vain. Nauti annos enintään 5 kertaa päivässä.

Höyryhengitettynä

Valmista höyryhengitettävä yrttiseos laakeaan astiaan suhteessa 10 tippaa Carmolista / 1 dlkuumaa vettä. Hengitä lämmintä höyryä, kunnes olo helpottuu. Tehosta höyryhengitystä laittamalla astian, pään ja hartioiden yli suojaava pyyhe. Lämmin höyry rentouttaa ja helpottaa nopeasti tukkoista oloa. Pidä silmät kiinni höyryhengityksen aikana.

Kurlaamalla

Sekoita kurlausvesi lisäämällä n. 10 tippaa Carmolista 1/2 dl:aan kylmää vettä. Kurlaa kurkkua suuhun sopivalla nestemäärällä. Carmolisvesi raikastaa hengityksen ja virkistää mukavasti karheaa kurkkua.

Yöksi iholle siveltynä

Sivele Carmolis Yrttitippoja ohimoihin, rintakehälle ja niskaan. Tukkoinen olo helpottuu ja koko keho rentoutuu lepoa varten. Kokeile myös kuinka Carmolis toimii rasittuneille lihaksille levitettynä. Älä laita tippoja rikkoutuneelle tai ärtyneelle iholle.

Muista myös muut vahvat Carmolis tuotteet:

Carmolis Yrttikaramellit

Kovat karamellit viipyvät suussa pitkään. Ne sopivat mainiosti käheälle kurkulle ja tukkoiselle nenälle. Vaihtoehtoina ovat vahvasti raikastavat sokerillinen ja sokeriton sekä mieto hunajainen Carmolis Yrttikaramelli.

Carmolis Yrttipastilli

Pehmeä, sokeriton yrttipastilli raikastaa suun ja nielun sekä kirkastaa äänen. Pastilli on helppo pitää suussa silloin, kun ääni on katoamassa, mutta puhe ei saisi lakata. Pastillit sopivat erityisesti puhetyötä tekeville ja laulajille.

Carmolis Kipugeeli

Yrttien eteerisiä öljyjä, kamferia ja metyylisalisylaattia sisältävä geeli on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön kipeytyneille lihaksille. Geeli lievittää kipua ja tulehdusta, edistää verenkiertoa sekä rentouttaa lihasjännitystä. Carmolis Kipugeeli imeytyy nopeasti eikä tahraa.