Karpalo ja maitohappobakteerit tueksi kesärientoihin

13.06.2016

Virtsatietulehdukset ovat monia naisia kiusaava riesa myös kesällä. Edes auringonpaiste ja leppoisa kesäfiilis eivät aina riitä pitämään ongelmia loitolla. Päinvastoin. Viileä uimavesi, kolea ilta rantakallioilla tai vilkas kuhertelu kesäheilan kanssa saattavat aiheuttaa ihan uusia haasteita naiselliselle hyvinvoinnille. Akuutti virtsatietulehdus pitää hoitaa antibiootilla. Vähäisempiä levottomia tuntemuksia vastaan voi sen sijaan kamppailla myös lempeämmillä vastakeinoilla – karpalolla ja hyvillä maitohappobakteereilla.

Virtsatietulehduksen kehittyminen havaitaan usein intiimialueiden levottomina tuntemuksina. Näitä ovat mm. jatkuva vessassa käymisen tarve, kirvely ja pahan hajuinen virtsa. Tuntemukset ovat harmillisia kotioloissa, mutta etenkin jos vietät lomaa kesämökillä tai reissussa ulkomailla. Lomatunnelman latistumisen ohella harmiksi voi muodostua hoidon ja antibioottikuurin tavoittaminen lomaolosuhteissa.

Antibioottikuuri katkaisee oireet nopeasti. Harmi kyllä se ei aina tee loppua toistuvien tulehdusten oravanpyörästä. Joskus käy jopa päinvastoin; oravanpyörä saa lisää vauhtia. Antibioottikuuri voi altistaa uudelle tulehdukselle ja toisinaan sitä seuraavat myös hiivaongelmat. Parasta olisinkin välttää ongelmien kehittyminen jo ennalta. Keinoja on monia.

Nauti kesän iloista, mutta muista nämä:

Pulahdus viileään veteen virkistää kuumana kesäpäivänä mieltä ja koko kehoa. Joissakin tapauksissa kylmä kylpy tai ylle jäänyt märkä uima-asu saattavat silti altistaa ”kivitaudille”. Uinnin jälkeen kannattaa kuivatella huolella tai vaihtaa kuivat pöksyt ylle. Näin pienetkin ongelmat pysyvät loitommalla.

Kivitauti on vanhan kansan tahdikas synonyymi virtsatietulehdukselle. Istuskelu kylmällä kivellä tai kostealla nurmikolla voivat todellakin johtaa alapään kylmettymiseen, vastustuskyvyn alenemiseen ja edelleen tulehdusriskin kasvamiseen. Kokoon taiteltava istuinalusta kulkee näppärästi mukana vaikka festarirepussa. Pyllyn alle livautettuna se voi säästää antibioottikuurilta ja ainakin ylimääräiseltä vaatepyykiltä.

Kesällä lempi leiskuu. Villi festarikesä ja kesäheilan kanssa kuhertelu saattavat silti aiheuttaa kupruja elämänlaatuun. Aktiivinen sukupuolielämä on todellinen riskitekijä naiselliselle hyvinvoinnille yhtälailla nuorten kuin varttuneempienkin naisten kohdalla. Riskiä voi minimoida kiinnittämällä huomiota intiimihygieniaan sekä ennen lemmen leikkejä kuin niiden jälkeenkin.

Karpalo on perinteinen virtsateiden ystävä

Karpalo on perinteisesti käytetty apu naiselliseen hyvinvointiin. Käytölle on myös tieteellisesti osoitettuja perusteita. Karpalo sisältää luonnostaan aineosia, ns. proantosyanidiineja, jotka heikentävät haitallisen E.coli bakteerin tarttumista kasvualustaan. Karpaloita nautittaessa sen tehoaineet erittyvät virtsaan, jonka mukana ne huuhtoutuvat edelleen virtsarakon ja virtsateiden limakalvoille. Karpalo auttaa näin pitämään virtsatiet puhtaana pahoista bakteereista.

Hyvät maitohappobakteerit pitävät pahojen pöpöjen kasvun kurissa

Naisilla ruuansulatuskanavan bakteerit vaikuttavat merkittävästi myös intiimialueiden hyvinvointiin. Tämä johtuu peräaukon ja virtsateiden läheisestä sijainnista. Pahojen hiivojen ja bakteerien suuri määrä suolistossa johtaa käytännössä pöpöjen lisääntymiseen myös intiimialueilla.

Hyvin valitut maitohappobakteerit ovat oiva apu naisellisen hyvinvoinnin turvaamiseen. Vaikutus piilee siinä, että leveästi elävät hyvät bakteerit pitävät pahojen bakteerien kasvun kurissa. Kuri ja järjestys vallitsee sekä suolistossa että lyhyen mutkan jälkeen myös intiimialueiden limakalvoilla

Vahva karpalo ja maitohappobakteerit samassa kapselissa

KarpaLact Strong on ravintolisä, joka sisältää naisellista hyvinvointia puolustavat täsmäaseet; vahvan karpalouutteen ja huolella valitut aktiiviset maitohappobakteerit. KarpaLactia suositellaan erityisesti naisille, jotka kärsivät toistuvista virtsatieongelmista. Kapselit sopivat myös tueksi antibioottikuurille, koska ne auttavat vahvistamaan antibiooteilla stressatun vatsan omia maitohappobakteerikantoja.

Yksi tai kaksi kapselia päivässä

Käyttäjäpalautteiden mukaan paras hyöty saavutetaan KarpaLactin säännöllisellä käytöllä - etenkin silloin, jos on altis toistuville ongelmille. Normaalin hyvinvoinnin ylläpitoon riittää ehkä vain yksi kapseli päivässä. Olosuhteiden muuttuessa, kutinan ja vessassa juoksun koittaessa annostusta on hyvä lisätä kahteen kapseliin; 1 kapseli aamulla ja illalla. Moni nainen on saanut KarpaLactista toivottua ennakoivaa apua, kun on ottanut kapselin tai kaksi sukupuoliyhdynnän jälkeen.

 

KarpaLact sopii kaiken ikäisten naisten tarpeisiin - myös raskauden aikana.