Oikuttelevan kesävatsan ja ruuansulatuksen ongelmiin on ratkaisu; EnzyLact

28.06.2016

Vatsan turvotus, nipistely ja ilmavaivat ovat meille kaikille tuttuja ruuansulatushäiriöiden oireita läpi vuoden. Kesällä grilliruokien nauttiminen tuo usein lisähaastetta ruuansulatukselle. Aterian jälkeiseen turpeaan oloon on yleisesti avuksi tarjottu vahvoja ruuansulatusentsyymejä. Järkevää on yhdistää ne koko ruuansulatuskanavaa huoltaviin maitohappobakteereihin.

Puutteelliseen ruuansulatukseen on monia mahdollisia syitä. Stressi ja tuhti ateria kiireellä hotkittuna järkyttää kenen tahansa vatsaa. Usein myös ruokavalion rajoittaminen tiukkaan dieettiin tai eksoottiset, ulkomaan matkoilla nautitut herkut saavat vatsan mouruamaan. Vielä yhtenä mainittakoon esim. antibiootin tai jonkin muun lääkekuurin aiheuttamat vatsaoireet.

Sujuva ruuansulatus alkaa suussa

Ravinnon hiilihydraattien, proteiinin ja rasvojen pilkkoutuminen on edellytys niiden imeytymiselle. Ruuan huolellinen pureskelu on tärkeää, mutta ilman elimistömme tuottamia ruuansulatusentsyymejä emme urakasta selviä. Tärkkelystä pilkkovaa entsyymiä sekoittuu ruokaan jo suussa. Proteiinien ja rasvojen käsittely puolestaan käynnistyy mahalaukussa ja ohutsuolessa. Entsyymien pelatessa moitteettomasti em. pääravintoaineet imeytyvät hyvin, ja pystymme hyödyntämään paremmin myös ravinnon sisältämät vitamiinit ja hivenaineet.

Ravinnon pilkkoutuminen ja imeytyminen on saatava valmiiksi ennen ruokasulan päätymistä paksusuoleen. Paksusuolessa imeytymättä jääneet ravintoaineet ovat nimittäin helppoa evästä siellä eläville suolistobakteereille. Vatsa voi hyvin ja rauha säilyy, jos suolistomme herruus on hyvillä maitohappobakteereilla, jotka jopa vähentävät suolistokaasujen muodostumista. Pidot ovat sen sijaan hurjat ja kaasujen täyttämät, jos suolistossa vallitseekin huonojen bakteerien ylivalta. Ei ole ihme, jos vatsaa silloin turvottaa ja kivistää, eikä housun nappi enää yllä reikäänsä.

Maltillinen entsyymilisä auttaa ruuansulatuksen hyvään alkuun

Ruuansulatusvaivat ovat hyvin yleisiä, jos elimistömme ei jostain syystä tuota riittävästi ruuansulatusentsyymejä. Pilkkoutumaton tärkkelys on usein syypää turvotukseen vatsan yläosassa, kun taas proteiinit ja rasvat lisäävät painetta vatsan alaosassa. Tällöin omaa puutteellista entsyymituottoa olisi hyvä tukea sopivalla entsyymilisällä.

Paljonko ruuansulatusentsyymejä sitten on tarpeen lisätä? Vain sopivasti. Ruuansulatuksen auttamisen kannalta suuret entsyymimäärät ovat monesti tarpeettomia. Ylisuuri annos saattaa pilkkoa ravinnon tärkkelyksen ja rasvat jopa niinkin nopeasti, että se aiheuttaa verenkiertoon ns. glukoosi- tai rasvapiikin. Tämä ei ole hyväksi kenellekään ja vähiten diabeetikoille.

Hyvät maitohappobakteerit rauhoittavat ruuansulatuksen loppuosaa

Stressi ja epäsäännölliset elämäntavat eivät häiritse ainoastaan elimistömme ruuansulatusentsyymien tuottoa. Ne vaikuttavat usein myös ruuansulatuskanavan loppuosan toimintaan ja suolistomikrobien tasapainoon. Jo vuosien ajan ravitsemustieteen asiantuntijat ovat ylistäneet hyvien maitohappobakteerien etuja mm. ruuansulatukselle, vastustuskyvylle ja allergioille. Elimistömme omien suolistomikrobien tukeminen maitohappobakteereilla on monella tavalla perusteltua.

Paljonko hyviä maitohappobakteereita sitten on hyvä nauttia? Jälleen kerran, sopivasti. Määrää tärkeämpää on bakteerikantojen korkea laatu; aktiivisuus, kiinnittymiskyky suoliston eri kohtiin sekä todennettu turvallisuus.

Parhaat vatsan lepyttäjät helposti yhdessä EnzyLact -kapselissa

bertil´s healthin EnzyLact sisältää neljä entsyymiä ja kolme hyvää maitohappobakteerikantaa yhdessä pienessä kapselissa. Sopiva määrä tärkkelystä, proteiinia, rasvaa ja laktoosia pilkkovia entsyymejä auttaa ruuansulatusta prosessin alkupäässä; mahalaukussa ja ohutsuolen alussa. Kolme aktiivista ja mahahapoilta suojattua maitohappobakteerikantaa vaikuttavat suoliston loppuosassa. EnzyLactilla voi näin auttaa ruuansulatusta nerokkaasti koko matkalla.

EnzyLactia suositellaan kaikille ruuansulatusvaivoihin kyllästyneille. Se tukee ruuansulatusta arkisen stressin keskellä, mutta myös lomamatkoilla ja lääkekuurien yhteydessä. Yksi ennen ateriaa nautittu kapseli riittää. Kokeile ja ihastu sen nopeasti tuottamaan helpotukseen.

Juha Sihvonen FM
Tuotepäällikkö
bertil´s health oy