Omega7 Intiimivoide - Hormoniton vaihtoehto intiimialueen limakalvojen hoitoon

05.07.2016

Intiimialueen ulkoiset limakalvot muodostavat tärkeän suojan virtsateiden ja emättimen hyvinvoinnille. Ehjät limakalvot ylläpitävät intiimialueen normaalia happamuutta ja pitävät näin haitallisten bakteerien ja hiivojen kasvun kurissa. Yhtälailla ne suojaavat herkkää aluetta mm. alusvaatteiden, wc-paperin, terveyssiteiden ja seksin aiheuttamalta fyysiseltä rasitukselta. Intiimialueiden hyvinvoinnin rapistuminen heijastuukin harmillisen laajasti elämänlaatuun. Nyt tätä tärkeää hyvinvointia voi vahvistaa ilman hormoneja; tyrniöljyä sisältävällä intiimivoiteella.

 

Kutinaan ja poltteluun monta luonnollista syytä

Ongelmatapauksista tutut kutina, ärsytys ja punoitus eivät rajoitu ainoastaan ns. ulkosynnyttimiin, vaan ulottuvat usein koko herkän ihon alueelle. Yleisin syy intiimialueen kuivuusongelmiin on vaihdevuosien myötä lakkaava estrogeenin tuotto. Jo ennen viiden kympin kuohuja monia naisia riepotellaan muillakin hormonimyrskyillä ja niiden sivuvaikutuksilla. Vastaavat kuivuusoireet ovatkin yleisiä myös raskauden ja imetyksen aikana sekä e-pillereiden käyttöä aloitettaessa.

Antibioottikuuri voi heikentää intiimialueen hyvinvointia, sillä se tuhoaa helposti myös intiimialueella eläviä hyviä maitohappobakteereja. Maitohappobakteerien heikentäminen johtaa intiimialueelle tärkeän happaman pH:n kohoamiseen ja riskiin altistua pahoille bakteereille. Riskit kasvavat aina useammin toistuvien lääkekuurien myötä. Intiimialueen iho saattaa kärsiä myös väärän intiimihygienian takia. Alapesua ei tulisi tehdä ihoa ja limakalvoja kuivattavilla emäksisillä pesunesteillä.

 

Tyrniöljy korjaa limakalvoja ja lievittää intiimialueen kuivuusoireita

Suomessa tyrniöljyä on opittu nauttimaan limakalvojen vahvistamiseen. Öljylisän käytölle on sekä pitkät perinteet että vahvat tieteelliset perusteet. Eräässä kliinisessä tutkimuksessa* mm. osoitettiin, että tyrniöljyn nauttiminen vahvisti intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita emätin atrofiasta kärsivillä naisilla.

Tyrniöljyn vaikutukset perustuvat sen rikkaaseen hyvien rasvahappojen ja suoja-aineiden seokseen. Se sisältää käytännössä luonnostaan kaikki limakalvojen ja ihon solujen välttämättömät rakennusaineet sekä vahvat antioksidantit niiden suojaamiseen. Paras vaikutus on todettu tyrniöljyllä, joka sisältää sekä tyrnin hedelmälihaöljyn että siemenöljyn.

 

Omega7 Intiimivoide hoitaa ulkoisia limakalvoja ja ihoa

Uusi Omega7 Intiimivoide on erikoistuote, joka suojaa, hoitaa ja kosteuttaa herkän intiimialueen ihoa ja limakalvoja. Voiteen teho perustuu suomalaiseen innovaatioon ja tutkimukseen, sillä sen tärkein tehoaine on Suomessa kehitetty SBA24-kaksoistyrniöljy. Myös voide itse on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

Tyrniöljyllä on monia terveysvaikutuksia sisäisesti nautittuna. Ainutlaatuisen koostumuksen takia sen on todettu vaikuttavan myös ulkoisesti iholle ja limakalvoille levitettynä. Kliinisissä testeissä SBA24-tyrniöljyn on mm. todettu lisäävän ihon ja limakalvojen kosteutta, vahvistavan ja uudistavan ihoa ja limakalvoja sekä vähentävän fyysisestä ja kemiallisesta rasituksesta aiheutuvaa ihon ja limakalvojen ärsytystä. Käytännössä tyrniöljyä voi kutsua todelliseksi limakalvojen ja ihon tehoaineeksi myös ulkoisessa käytössä.

 

Ylläpitää intiimialueen normaalia pH:ta

Omega7 Intiimivoiteen käyttö ylläpitää herkän alueen luonnollista pH:ta. Voiteen pH on säädetty maitohapolla arvoon 4,2. Happamuus on käytännössä optimaalinen intiimialueen hyville maitohappobakteereille. Näin pahojen pöpöjen ja hiivojen kasvu voidaan pitää kurissa. Voide sisältää myös hyaluronihappoa, joka ylläpitää tehokkaasti kosteutta iholla ja limakalvoilla.

 

Kaikenikäisille naisille; teinitytöistä senioreihin

Omega7 Intiimivoiteelle ei ole käyttöikärajaa. Se sopii kaikille naisille, jotka kärsivät kroonisesta tai vain ajoittaisesta intiimialueen kuivuudesta. Voidetta ei ole kehitetty liukuvoiteeksi, eikä sitä ole tarkoitettu emättimen sisäiseen käyttöön. Omega7 Intiimivoiteen ja -kaksoistyrniöljykapseleiden säännöllinen käyttö yhdessä saattavat silti hyvinkin vähentää muiden voiteiden tarvetta.

 

*) Larmo P. et al. Effects of sea buckthorn oil intake on vaginal atrophy in postmenopausal women, Maturitas. 2014, 78; 316-321