Rikas Ahiflower-öljy on vuoden 2021 Superruoka!

18.03.2021

 

Useimmat tietävät ihmiselle välttämättömien omega-3 ja omega-6-rasvahappojen tasapainon tärkeydestä elimistöllemme ja siitä, että nimenomaan omega-3-rasvahappoja saamme helposti nykyruokavaliostamme liian vähän. Omega-3-rasvahappoja saadaan erityisen runsaasti rasvaisesta kalasta. Nyt on kuitenkin olemassa aivan uusi kasviperäinen ja kestävästi tuotettu omega-3:sten lähde, nimittäin Ahiflower (Peltorusojuuri - Buglossoides arvensis). Se ei ole kalaa eikä levää, mutta peittoaa omega-3-vaikutuksillaan perinteiset kasviöljyt mennen tullen!

Kalan puuttuessa ruokavaliosta on ns. välttämättömien omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, saanti kasvissyöjille ja vegaaneille astetta haasteellisempaa. Aivot kuitenkin tarvitsevat niitä voidakseen hyvin. Ja tarvitsevatkin varsin paljon sekä säännöllisesti, sillä ovathan aivot suurelta osin rasvaa. Aivojen toiminnan ja mielialan lisäksi omega-3:silla vaikuttaisi olevan yhteys esimerkiksi matala-asteisen tulehduksen hallintaan.

Ihmisen aivotoiminta ei onneksi ole pelkän kalaöljyn varassa. Elimistömme osaa rakentaa itse EPA:a ja DHA:ta myös kasviperäisestä omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta (ALA). Rasva-aineenvaihduntamme haasteena on kuitenkin muuntoprosessin hitaus ja kohtuullisen heikko hyötysuhde. Lisäksi tämän prosessin tehokkuus vaihtelee jonkin verran yksilöittäin.

Ahiflowerissa yhdistyvät monien öljyjen ominaisuudet

Ahifloweröljy on todettu todelliseksi vegaaniseksi super-omega-3-lähteeksi. Ahifloweröljyllä tehtyjen tutkimusten mukaan sen sisältämän ALA:n muuntosuhde EPA:ksi on nelinkertainen verrattuna vahvana ALA:n lähteenä tunnettuun pellavaöljyyn. Ylivertaisuuden  arvellaan perustuvan suurelta osin ahiflowerin vähemmän tunnettuun kasviperäiseen omega-3-rasvahappoon, stearidonihappoon.

Ahiflowerin rasvahappokoostumus on muiltakin osin täydellisyyttä hipova; se sisältää aivan kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9) ihanteellisessa suhteessa. Siinä on jopa GLA-rasvahappoa, jota yleensä joudutaan ottamaan erikseen helokkiöljystä. Ahiflower-öljyssä yhdistyvätkin näin esimerkiksi jättihelokkiöljyn, mustaherukkaöljyn ja hamppuöljyn sisältämien rasvahappojen monet hyödyt.

Kestävästi ja puhtaasti tuotettu raaka-aine

Ahiflower-öljy sopii erinomaiseksi omega-3:sten lähteeksi vegaaneille, kasvissyöjille ja kaikille niille, jotka haluavat suosia eettisistä syistä kasviperäisiä omega-3-rasvahappojen lähteitä. Tiesitkö, että yhden hehtaarin ahiflower-pelto tuottaa saman määrän omega-rikasta öljyä kuin 100 000 sardiinia tai makrillia!

Uuden Rikas Ahiflower-oliiviöljyn pääraaka-aine viljellään Englannissa. Tarkoin määritellyt tuotantokriteerit takaavat öljyn puhtauden ja korkean laadun. Pietarsaaressa Ahiflower-öljy sekoitetaan edelleen luomulaatuisen oliiviöljyn kanssa. Lopputuloksena on neutraalin makuinen ja helposti annosteltava nestemäinen öljyseos. Yksi teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää.

Rikasta ruokaasi Vuoden 2021 Superruualla - sen  löydät monista terveystuote- ja ekokaupoista.