Taasko pitää juosta vessassa?!

31.05.2018

Lääketilastojen mukaan 80 % naisista kokee elämänsä aikana ainakin yhden virtsatietulehduksen. 20 %:lla vaiva uusiutuu vuosittain ja heistä hyvin monella useita kertoja vuodessa. Viheliäinen kiusa havaitaan usein jo sen alkuvaiheessa intiimialueiden levottomina tuntemuksina. Näitä ovat mm. jatkuva vessassa käymisen tarve, kirvely ja pahan hajuinen virtsa.

 Antibioottikuuri on ainoa oikea keino akuutin virtsatietulehduksen hoitoon. Lääke ei kuitenkaan aina pysäytä toistuvien tulehdusten oravanpyörää. Se nujertaa pahat bakteerit, mutta vahingoittaa samalla virtsateiden hyvinvointia ylläpitäviä hyviä maitohappobakteereja. Käytännössä jokainen antibioottikuuri voi siis laittaa alulle uuden virtsatietulehduksen ja hiivaongelman. Olisikin ihan parasta välttää ongelmat jo ennalta.

Seksi ja hormonit uhkana nuorten naiselliselle hyvinvoinnille

Usein toistuvat virtsavaivat liitetään usein korkeaan ikään. Kyllä. Riski kasvaa limakalvojen ohentuessa iän myötä. Nuorilla on silti ihan omia syitä naisellisen hyvinvoinnin koettelemuksiin.
Vilkas seksielämä ja syvälle jalkoväliin sukeltavat stringit aiheuttavat sekä mekaanista hankausta että hygieniariskin. Molempien kuhertelijoiden huolellinen alapesu ja puhtaat alusvaatteet minimoivat riskejä ja lisäävät nautintoa. Irtosuhteisiin ja huolettomaan seksiin liittyy myös klamydia, joka on jo hyvin yleinen virtsavaivojen aiheuttaja. Nuorilla on myös omat hormonaaliset syyt virtsateiden limakalvojen tilapäiseen heikkouteen. Kuivuutta aiheuttavat niin e-pillerit kuin raskauden ja imetyksen aiheuttamat hormonimyrskyt. Myös tietyt mieliala- ja aknelääkkeet kuivattavat limakalvoja ja heikentävät siksi intiimialueiden normaalia suojaa.

Luonnon luomat aseet naisellisen hyvinvoinnin tueksi

Onneksi luonto on luonut ikävien bakteerien hallintaan ja virtsateiden hyvinvointiin keholle lempeitä keinoja – karpalon ja hyvää tekevät maitohappobakteerit.

KarpaLact Strong on Suomen myydyin karpalotuote. Se sisältää vahvan karpalouutteen lisäksi myös aktiiviset maitohappobakteerit. Normaalin hyvinvoinnin ylläpitoon voi riittää säännöllisessä käytössä vain yksi kapseli päivässä. Ensimmäisten tuntemusten ja kutinan koittaessa annostusta on hyvä lisätä ohjeistettuun kahteen kapseliin. Tuote sopii kaiken ikäisille naisille; myös raskauden ja imetyksen aikana.

Juha Sihvonen FM
bertil´s health oy