Terveet limakalvot ovat tärkeä tekijä vastustuskyvyllesi

16.09.2020

Limakalvot peittävät suurin piirtein huikeat 200m2 kehosi pinta-alasta ja yksi niiden tärkeimmistä tehtävistä on suojata elimistöä erilaisilta tartunnanaiheuttajilta. Limakalvojen hyvinvointiin kannattaakin panostaa antamalla niille sisäisesti laadukkaita suoja- ja rakennusaineita, jotta ne jaksavat suorittaa tehtäväänsä puolestasi mahdollisimman tehokkaasti.

Limakalvo-ongelmat ilmenevät useimmiten kuivuutena, ja se onkin hyvin yleistä. Yleisimmin tämän huomaa hankalana kuivuuden tunteena silmissä, nenässä, suussa tai intiimialueilla. Kuivumiseen voivat vaikuttaa monet seikat, kuten erilaiset lääkitykset, allergiat, vaihdevuodet, ikääntyminen, stressi tai heikkolaatuinen ravitsemus. Limakalvojen kuivuus on epämiellyttävää, mutta se voi ikävä kyllä helpottaa myös taudinaiheuttajien pääsyä elimistöön esimerkiksi hengitysteiden tai ruuansulatuskanavan kautta, jos näiden limakalvojen puolustuskyky on päässyt heikentymään.

Laadukkaita rakennusaineita limakalvoillesi

Moni varmasti osaa yhdistää limakalvot silmiin, nenään ja hengitysteihin, mutta limakalvopintaa löytyy elimistöstä myös mm. ruuansulatuskanavasta, vatsalaukusta, suolistosta ja intiimialueilta. Kuten muukin solukko, myös limakalvot kuluvat ja uusiutuvat jatkuvasti, ja voidakseen parhaalla mahdollisella tavalla, ne tarvitsevat laadukkaita rakennusaineita. Ei ole yhdentekevää, millä tätä tärkeää elimistösi osaa ravitset.

Tiedetään, että limakalvot tarvitsevat erityisesti ns. hyviä rasvahappoja voidakseen hyvin ja on havaittu, että esimerkiksi meille tutussa tyrnimarjassa niitä on erityisesti limakalvojen ja ihon tarvitsemassa suhteessa. Tyrni sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän tärkeitä omega-rasvahappoja (omega-3, -6, -7, -9) ja niiden lisäksi vielä runsain mitoin erilaisia antioksidantteja.

Tyrniöljyn käsittely on tehtävä hellävaraisesti

Tyrnimarja on varsin poikkeuksellinen, sillä siinä on öljyä kaikkien marjojen tapaan sen siemenissä, mutta myös hedelmälihassa. Lisäksi näiden kahden öljyn koostumus eroaa toisistaan. Tutkimusten mukaan näyttää siltä, että elimistö saa tyrnistä suurimman hyödyn, kun siitä käytetään sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy. Tyrnimarjoja kannattaakin syödä sellaisenaan aina kun niitä vain on saatavilla!

Mikäli tyrniä ei ole saatavilla tai se ei maistu, voi panostaa korkealaatuiseen tyrnivalmisteeseen. Jotta tyrnimarjan hyvät ominaisuudet säilyisivät mahdollisimman muuttumattomina limakalvoille asti ja  elimistö pystyisi hyödyntämään ne parhaiten, on tärkeää miten valmisteen tyrniöljyä on käsitelty. Omega-ryhmän rasvahapot kun ovat varsin herkkiä kuumentamiselle ja ne härskiintyvät helposti korkeissa lämpötiloissa. Siksi tyrniöljyä tuleekin käsitellä mahdollisimman hellävaraisesti, jotta tämä arvokas öljy ei menettäisi hyviä ominaisuuksiaan tai muuttuisi muotoon, josta elimistö ei mainittavasti hyödy.

Kotimaista kaksoistyrniöljyä löydät vain yhdestä tuotesarjasta

Erityinen kaksoistyrniöljy, jossa on sekä marjan hedelmälihan että siementen öljy, takaa sen, että saat tyrnistä optimaalisen hyödyn elimistösi käyttöön. Korkealaatuisen kaksoistyrniöljyn valmistuksessa Torniossa käytetään ainoastaan villinä kasvaneita tai luomuviljeltyjä tyrnimarjoja, jotta koostumus vastaisi parhaiten tyrnimarjan alkuperäistä monipuolista rakennetta. Lisäksi öljyä käsitellään erittäin hellävaraisesti: uuttamisessa käytetään erityistä hiilidioksiuuttomenetelmää eikä öljyä kuumenneta korkeisiin lämpötiloihin missään vaiheessa.

Tätä ainutlaatuista ja maailman tutkituinta kaksoistyrniöljyä, tuttavallisemmin SBA24:a löydät vain kotimaisen bertil´s healthin Omega7®-tuotteista. Suomen suosituimmasta Omega7®-tuotesarjasta löydät limakalvojesi hyvinvointia täydentävät rakennusaineet niin kapseleina kuin nestemäisenäkin valmisteena, ja ne sopivat myös vegaaneille.

bertil´s health Omega7®-valmisteita myyvät apteekit ja terveyskaupat kautta maan.