Tutkittu Omega7 -kaksoistyrniöljykapseli jo 20 vuotta markkinoilla

03.10.2017

Tiesitkö, että limakalvojen peittämä pinta-ala kehossamme on jopa 200 m2? Ne suojaavat mm. silmien, suun, virtsateiden ja intiimialueiden pintoja. Yleensä emme edes huomaa hyvinvoivia limakalvoja. Limakalvojen kuivuessa ja haurastuessa niiden merkitys päivittäiseen elämänlaatuun paljastuu kuitenkin nopeasti. Kuivuusongelmat yleistyvät iän myötä. Limakalvojen hyvinvointia voi onneksi tukea ravitsemuksellisella keinolla, tyrniöljyllä.

Naiset kärsivät limakalvojen kuivuudesta miehiä useammin. Tyypillisiä kuivuusoireita ovat intiimialueiden kutina ja polttelu, silmien vetistely ja hiekan tunne, suun kuivuus sekä herkästi verta vuotava nenä. Tosiasiassa useimmat näistä ovat tuttuja myös miehille, vaikka he ovatkin naisia laiskempia hakemaan helpotusta oloonsa.

 

Limakalvot ovat kovalla koetuksella

Limakalvot haurastuvat monesta syystä. Usein ongelmien taustalla saattaa olla jokin krooninen sairausLääkkeet ovat tärkeitä ja usein ainoa keino vakavan sairauden hoitoon. Tietyillä lääkkeillä voi toisinaan olla myös harmillisia limakalvoja kuivattavia vaikutuksia.

 

Kuivattavat hormonimyrskyt; vaihdevuodet, e-pillerit, imetys

Naisilla ehdottomasti yleisin syy kuivuuteen on vaihdevuosien myötä hiipuva estrogeenin tuotto. Estrogeeni ohjaa naisen hedelmällistä elämänvaihetta monin tavoin. Se säätelee kohdun limakalvojen uudistumiskiertoa, mutta ylläpitää samoin kaikkien muidenkin limakalvojen hyvinvointia. Estrogeenin tuoton loputtua ravinnon merkitys limakalvojen rakentajana korostuu. Vaihdevuosien jälkeen on entistä tärkeämpää, että saamme ravinnosta myös limakalvojen rakennukseen tarvittavia tärkeitä ravintoaineita; hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja luonnollisia antioksidantteja.

Ehkäisypillerit otetaan käyttöön seksielämän päästessä vauhtiin. E-pillereiden käytön aloittaminen aiheuttaa elimistöä ravistelevan hormonaalisen muutoksen, johon liittyy usein kiusallista intiimialueen limakalvojen kuivuutta. Ihan vastaavia hormonimyrskyjä ja tilapäisiä kuivuusoireita ilmenee myös synnytyksen ja imetyksen yhteydessä.

 

Tyrniöljy korjaa tutkitusti limakalvoja ja lievittää kuivuusoireita

Turun yliopiston tutkimus* todisti jo kauan tiedetyn tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Öljylisän nauttiminen vahvisti intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita. Tutkimukseen osallistuneet 55 - 75 v. naiset nauttivat päivittäin 3 kk ajan erityistä SBA24-tyrniöljyä tai lumevalmistetta. Tutkimukseen koehenkilöillä oli diagnosoitu emättimen kuivuus.

 

SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää koko tyrnimarjan arvokkaan öljyn

Tutkimus tehtiin ns. vakioidulla SBA24-kaksoistyrniöljyllä. Suomessa valmistettu ja laajasti tutkittu erikoisöljy sisältää tyrnin kaikki hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit luonnon säätelemässä suhteessa. Ne ovat tärkeitä limakalvojen rakennusaineita, joiden merkitys ruokavaliossa kororstuu erityisesti limakalvojen ongelmatilanteissa.

 

bertil´s health oy markkinoi tutkittua öljyä nimellä Omega7®-kaksoistyrniöljykapseli. Tuote on ollut markkinoilla 20 vuoden ajan ja tuottanut valtavasti positiivista palautetta. 100 % kasviperäisen tuotteen suositeltu annos on tilanteesta riippuen 2-4 kapselia päivässä.