Tyrniöljy ja sinkki auttavat pitämään limakalvot ja ihon kunnossa

24.09.2013

Kehomme limakalvojen pinta-ala on arviolta n. 200 m2. Ne toimivat mm. silmien, suun, hengitysteiden, ruuansulatuskanavan, virtsateiden ja sukuelinten suojana. Ehjät limakalvot ovat yksi tärkeä osa vastustuskykyä, koska ne estävät bakteerien ja monien taudinaiheuttajien pääsyä elimistöömme. Limakalvojen hyvinvointi onkin elämän laadulle ja koko terveydelle erittäin tärkeää.

Ongelmana kuivat ja kutisevat limakalvot?

Limakalvojen muodostama suoja kuluu ja rakentuu toistuvasti uudelleen koko elämämme ajan. Limakalvojen voidessa hyvin, emme ehkä edes huomaa niiden olemassaoloa. Niiden voidessa huonosti, tunnemme kuivuuden oireet erityisesti silmien, suun ja intiimialueiden kirvelynä ja kutiamisena.

Vaihdevuodet, e-pillerit, lääkkeet, piilolinssit…

Syitä limakalvojen kuivumiseen on monia. Yleisin syy naisilla on vaihdevuosien myötä muuttuva hormonitoiminta. Hedelmällisessä aikuisiässä estrogeenilla on merkittävä rooli mm. kohdun limakalvojen rakentajana. Estrogeenitasojen hiipuessa hiipuu myös koko kehomme limakalvojen uudelleenrakennuksen tehokkuus. Limakalvojen ohella vaihdevuosien tuomat muutokset ilmenevät myös ihon ohenemisena.

Nuoret naiset kärsivät usein e-pillereiden käytön aloituksen yhteydessä kiusallisesta kuivuudesta. Näissä tapauksissa keho ei osaa sopeutua hormonitasapainon nopeaan muuttumiseen. Myös eräillä lääkeaineilla on ikävä limakalvoja ja ihoa rapauttava haittavaikutus.

Limakalvot reagoivat myös ulkoisten olosuhteiden takia. Syksyn mittaan vähenevä päivänvalo yhdistettynä voimakkaaseen ilmastointiin ja tietokoneen ääressä työskentelyyn saa herkästi kenen tahansa silmät tuntumaan kuivilta ja aroilta. Oireet korostuvat erityisesti piilolinssien käyttäjillä.

Ainutlaatuinen Omega7®-kaksoistyrniöljy

Tyrnimarjat ovat tunnetusti todellisia terveyspommeja. Tutkimusten mukaan tyrnin sisältämä öljy ja etenkin sen beetakaroteenista muodostuva A-vitamiini ravitsee ja uudistaa limakalvoja sekä ihoa. Eri tyrniöljyjen rasvahappojen koostumuksessa ja öljyjen vaikutuksissa on kuitenkin huomattavan suuria eroja. Tämä viittaa vahvasti siihen, että A-vitamiini ei suinkaan ole tyrniöljyn ainoa tehoaine, vaan öljyn luonnollinen monipuolisuus.

Vahvin tieteellinen näyttö edullisista vaikutuksista limakalvoihin on saatu ns. kaksoistyrniöljyllä. Kaksoistyrniöljy sisältää tyrnimarjan hedelmälihasta saatavan öljyn lisäksi myös marjan siemeniin sitoutunutta öljyä. Kaksoistyrniöljy sisältää luonnostaan kaikkia limakalvojen ja ihon tarvitsemia rakennusaineita.

Kaksoistyrniöljyn hellävarainen valmistus vaatii erityistä osaamista ja teknologiaa. Sitä löytyy luonnollisestikin meiltä Suomesta. bertil´s healthin Omega7®-tyrniöljykapselit ja nestemäinen Omega7®-tyrni-oliiviöljy ovat ainoat tuotteet Suomessa, jotka sisältävät torniolaisen Aromtech Oy:n valmistamaa tuotekohtaisesti tutkittua kaksoistyrniöljyä eli vakioitua SBA24-tyrniöljyä.

Suomen suosituin tyrniöljy

Omega7®-kaksoistyrniöljy on ollut suomalaisten suosiossa jo yli 15 vuotta. Tyypillisin tyytyväinen käyttäjä on 50+ nainen, joka on todennut tyrniöljyn parantaneen elämänlaatua jopa 3 - 4 viikon säännöllisen käytön myötä. Vastaavia palautteita saadaan nykyisin ympäri maailmaa. Omega7® on suomalaisten kehittämä, tutkima ja valmistama vientituote jo yli 15 maassa.

Sinkki tukee tyrniöljyn vaikutuksia

Sinkki on erinomainen hivenainelisä limakalvojen ja ihon hyvinvoinnille. Tosiasiassa se vahvistaa limakalvojen ja ihon ohella myös kaikkien muidenkin nopeasti uudistuvien kudosten, kuten hiusten ja kynsien kuntoa. Sinkki ei ole ihosolujen fyysinen rakenneosa, mutta se on välttämätön hivenaine em. kudosten rakentamista ohjaavissa entsyymeissä. Yhtälailla ”sinkkientsyymejä” tarvitaan tasapainoisen rasva-aineenvaihdunnan ohjaamiseen ja vastustuskyvyn ylläpitoon. Sinkkilisä tukee näin ollen erittäin monipuolisesti tyrniöljyn luonnollisia vaikutuksia.

Omega7®-kaksoistyrniöljyn paras kaveri on Sinkki. bertil´s healthin valmistaman bertil´s-hivenainesarjan tuotteet ovat orgaanisia ns. aminohappokelatoituja hivenaineita. Erinomainen imeytyvyys ja hyväksikäytettävyys takaavat hivenaineille myös parhaat vaikutusmahdollisuudet.