Ravintosisältö | 100 g | 5 ml |
---|---|---|
Energiaa | 3700 kJ / 900 kcal | 42 kcal |
Rasvaa, josta | 100 g | 4,6 g |
- tyydyttyneitä rasvahappoja | 9,1 g | 0,4 g |
- kertatyydyttymättömiä rh., josta | 32,8 g | 1,5 g |
- öljyhappoa (omega-9) | 14,1 g | 0,65 g |
- monityydyttymättömiä rh., josta | 53,1 g | 2,4 g |
- alfalinoleenihappoa (omega-3) | 35,2 g | 1,62 g |
- linolihappoa (omega-6) | 16,2 g | 0,75 g |
Hiilihydraatteja | 0 g | 0 g |
Proteiinia | 0 g | 0 g |
Suolaa | 0 g | 0 g |
Camelina-kasvin (ruistankio, kitupellava, Camelina sativa) siemenöljy sisältää erityisen runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdunnalle tärkeitä aineosia. Camelinaöljy sopii erinomaisesti veren rasvahappojen saannin tasapainottamiseen etenkin silloin, jos ravinto sisältää ylen määrin omega-6-rasvahappoja, kuten nykyään monen kohdalla on. Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita elimistöllesi välttämättömiä rasvahappoja kuten linolihappoa ja öljyhappoa (omega-9).
Rikas-sarjan Kylmäpuristettu 100% Camelinaöljymme puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinansiemenistä. Siementen kylmäpuristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyvät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi juuri sellaisina kuin luonto on ne tarkoittanut.
Camelinaöljy on ravitsemuksellisen koostumuksen suhteen rinnastettavissa pellavansiemenöljyyn. Camelinaöljyn etuna on erityisen neutraali maku ja huomattavasti pellavaöljyä parempi säilyvyys.
2 g päiväannos alfalinoleenihappoa (ALA) ylläpitää normaalia kolesterolia.
Kolesterolin hallintaan tarvittavan ALA -annoksen saa helposti nauttimalla n. 6 ml kotimaista camelinaöljyä.
Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa Runsaasti alfalinoleenihappoa sisältävän Camelina-öljyn vaikutuksia verrattiin rypsi- ja oliiviöljyyn. Tutkimukseen osallistui 68 tervettä, 28 – 65-vuotiasta henkilöä, joilla oli kohonnut seerumin kolesterolipitoisuus. Tutkittavat satunnaistettiin kolmeen ryhmään, joista yksi käytti Camelina-öljyä, toinen rypsiöljyä ja kolmas ryhmä oliiviöljyä 30 grammaa päivässä kuuden viikon ajan. Koehenkilöt eivät tienneet mihin öljyryhmään he kuuluivat.
Huom. Keskimääräiset alfalinoleenihapon määrät tutkimuksessa nautituissa öljyissä ovat seuraavat; Camelina -öljy 35 g / 100 g, rypsiöljy 11 g / 100 g ja oliiviöljy 0,5 / 100 g.
Öljylisän nauttiminen pienensi seerumin LDL-kolesterolipitoisuutta merkittävästi kaikilla öljyryhmillä. Runsaimmin alfalinoleenihappoa sisältävää Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 prosenttia, rypsiöljyryhmällä 5,4 prosenttia ja oliiviöljyryhmällä 7,7 prosenttia. Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi kuin kahdella muulla öljyryhmällä; 2,5 kertaa suurempi kuin rypsiöljyä käyttäneillä ja neljä kertaa suurempi kuin oliiviöljyä käyttäneillä.
Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)
RUNSAASTI OMEGA-3:A
Camelinaöljy sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä itse edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdolle tärkeitä aineosia. Alfalinoleenihappo on mm. elintärkeiden EPA:n ja DHA:n luonnollinen lähtöaine.
Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita hyviä rasvahappoja kuten linolihappoa (omega-6) ja öljyhappoa (omega-9).
HELLÄVARAINEN VALMISTUS TAKAA LAADUN
bertil’s health oy:n Rikas-sarjan kylmäpuristettu Camelinaöljy puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinan siemenistä. Siementen puristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyttävät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi alkuperäisessä muodossaan.
bertil’s health oy:n uuden Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.
Rikas-sarjaan kuuluu runsas valikoima korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; perinteinen pellavaöljy, luomu pellavaöljy, vehnänalkioöljy, manteliöljy, Camelinaöljy ja Ahiflower-oliiviöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat VegeFit Ravintohiivahiutale, perinteinen Oluthiivahiutale ja Linum Plus-ravintokuituvalmiste.