bertil´s Sinkkiasetaatti

Osta verkkokaupasta!

Pakkauskoko: 120 tabl. / 72g
Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Vaikuttavat aineet
Sinkkiä10 - 80 mg100 - 800 %*
* Osuus päivän saantisuosituksesta
Annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille 1 tabletti 8 kertaa päivässä enintään 7 päivän ajan.
Tabletti imeskellään hitaasti suussa.

Säännöllisessä käytössä; 1 tabletti päivässä.
Käyttörajoitukset ja huomioitavaa käytössä Viranomaisten määrittelemä sinkin suurin suositeltu päiväannos säännöllisessä, pitkäaikaisessa käytössä aikuiselle on 25 mg. Kuuriluontoisuus on erittäin tärkeää, kun vastustuskykyä vahvistetaan suositeltua päiväannosta suuremmilla sinkkimäärillä.

8 tabletin päiväannosta suositellaan ainoastaan aikuisille ja yli 12 -vuotiaille.

Sinkki voi aiheuttaa joillekin henkilöille lievää ohimenevää pahoinvoinnin tunnetta n. 0,5 h kuluessa tabletin nauttimisesta. Oireet ovat usein vältettävissä, kun tabletin nauttii aterian yhteydessä.

Sinkkitabletin imeskely aiheuttaa lievää polttelun tunnetta suun takaosassa ja nielussa. Ilmiö on normaali on seurausta sinkin ns. ulkoisesta vaikutuksesta nielun limakalvoilla.

Runsas sinkin saanti saattaa heikentää elimistömme kykyä hyödyntää ravinnon kuparia. Pitkäaikaisesti ja säännöllisesti sinkkilisää nauttiville suositellaan myös kuparilisää.

Sisältää makeutusainetta (ksylitoli). Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
Tuotteen aineosat ja säilytys Makeutusaine ksylitoli, sinkkibisglysinaatti 8 %, sinkkiasetaatti 3 %, emulgointiaine rasvahappojen magnesiumsuolat, luontainen mustaherukka- ja sitrusaromi.

Kelatoidun sinkin aminohapot ovat kasviperäisiä.
Ei sisällä laktoosia, gluteenia, sokeria, hiivaa eikä eläinperäisiä aineosia.

Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta ja valolta suojassa.
Tuotteen vegaanisuus Tuote on 100 % vegaaninen. Ei sisällä eläinperäisiä aineosia.

Tuplasti tehokkaampi imeskeltävä sinkkitabletti:

Sinkkiasetaatti + sinkkibisglysinaatti

 

Sinkin välitön ulkoinen vaikutus

Sinkin imeskelylle on vahvat perusteet. Sinkin tiedetään vaikuttavan kahdella tavalla kehomme puolustajana. Se toimii sekä ns. ulkoisesti ja välittömästi että pitkäkestoisesti ruuansulatuskanavan kautta verenkiertoon ja soluihin imeytyneenä.

Sinkin välitöntä vaikutusta on hyödynnetään mm. hoitavissa ihovoiteissa. Voiteisiin lisätään ionisoitunutta sinkkiä, koska se heikentää ihon pinnalla olevien bakteerien elinolosuhteita ja vahvistaa näin ihon muodostamaa suojaa. Vastaavaan mekanismiin perustuu tietyt imeskeltävät sinkkitabletit. Suuhun vähitellen liukeneva ja nopeasti ionisoituva sinkki vaikuttaa välittömästi suun, nielun ja ruokatorven limakalvoilla oleviin bakteerien ja tiettyihin virusten elinolosuhteisiin. Mitä useammin sinkkiä imeskelee, sitä useammin vaikuttaa ulkoisesti bakteerien kasvuloihin. Siksi sinkkiä on hyvä nauttia akuuttiin tarpeeseen useita kertoja päivässä; pieniä määriä, hitaasti imeskellen.

Sinkkiasetaatti – imeskelytabletin tehokkain kemiallinen muoto

Sinkin erilaiset kemialliset muodot vaikuttavat eri tavoin ja sopivat eri käyttötarkoituksiin. Sinkkiasetaatti on osoittautunut parhaaksi, kun tavoitteena on sinkin imeskely ja sen ulkoiset vaikutukset suun ja nielun limakalvoilla oleviin baktereihin ja viruksiin. Sinkkiasetaatin teho perustuu sen ominaisuuteen liueta nopeasti ns. ioniseen, aktiiviseen muotoon. Vaikutuksen voi huomata sinkille tyypillisenä poltteen tunteena suun takaosassa. Voimakkaasta ionisoitumisesta johtuen sinkkiasetaatin imeytyminen ruuansulatuskanavasta verenkiertoon on kuitenkin heikko. Sinkkiasetaatin pitkäkestoiset, ravitsemukselliset terveysvaikutukset ovat tästä syystä vaatimattomat.

Pitkäkestoinen vaikutus aminohappokelatoidusta sinkistä

Sinkki edistää normalia vastustuskykyä pitkäkestoisesti verenkiertoon imeytymisen myötä. Sinkki on kriittinen hivenaine monissa entsyymeissä, jotka vaikuttavat vastustuskykyä ylläpitävien valkosolujen määrään ja aktiivisuuteen. Vaikutusmekanismi on ulkoista vaikutusta hitaampi, mutta myös pitkäkestoisempi. Siksi sinkin säännöllinen käyttö maltillisella annoksella kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen uskottua lisätarvetta.

bertil´s Sinkkiasetaatti sisältää sinkkiasetaatin lisäksi erittäin hyvin imeytyvää sinkkibisglysinaattia eli aminohappokeltoitua sinkkiä. Sen erinomaisesta imeytymisestä, mutta myös välittömästä ulkoisista vaikutuksista on vahva tuotekohtainen tieteellinen näyttö.

Hyvin imeytyvät orgaaniset kelatoidut hivenaineet

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

Ei häiritse ravinnon hivenaineiden imeytymistä

Syödyn ravinnon ja tavanomaisten lisäravinteiden sisältämät hivenaineet kilpailevat usein keskenään imeytymisestä. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät samoilla imeytymismekanismeilla. Suurin kilpailu käydään varsinkin ns. samanarvoisten hivenaineiden (esim. kalsium +II ja sinkki +II) välillä. Esim. suuri määrä kalsiumia syrjäyttää helposti samanaikaisen sinkin imeytymisen. Suuria määriä tavallisia hivenaineita nautittaessa mikään niistä ei välttämättä imeydy kunnolla.

Valmiiksi aminohappoihin sidottu hivenaine ei kuitenkaan osallistu edellä kuvattuun kilpajuoksuun. Se imeytyy verenkiertoon eri reittiä pitkin; sujuvasti aminohappona. Siksi kelatoitu hivenaine imeytyy aina hyvin. Käytännössä bertil´s Sinkkiasetaatti -tabletin sisältämä ionisoituva sinkkiasetaatti ei häritse laisinkaan kelatoidun sinkin imeytymistä.

Kultamitalilaatua maailman johtavalta kelaattien valmistajalta

bertil´s Sinkkiasetaatti sisältää amerikkalaisen Albion Laboratories Inc. korkealaatuista aminohappokelaattia. Yritys on kelatoitujen hivenaineiden edelläkävijä. Patentoidut valmistusmenetelmät ovat pitkäjänteisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta. Albionin kelaattien biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu ja EU:n viranomaiset ovat todenneet ne turvallisiksi ja hyväksyneet ne ravintolisien sallituiksi hivenainelähteiksi.

Hivenainevalmisteen korkea laatu voidaan määrittää kemiallisilla analyyseilla. Paras käytännön osoitus kelatoitujen hivenaineiden toimivuudesta on niiden yli 30 vuoden huima suosio Suomen ravintolisämarkkinoilla. Aiemmin tuotteemme esiintyivät tuoteperhenimellä Kelasin ja nyt tunnuksella bertil’s.

Käyttötarkoitus

  • Vastustuskyvyn ylläpitoon
  • Hyvänmakuinen ja helposti nautittava imeskelytabletti
  • Sopii myös säännölliseen pitkäaikaiseen käyttöön

Imeskeltävä bertil´s Sinkkiasetaatti on erinomainen valmiste sinkin saannin lisäämiseen.

Lue lisää sinkin käyttötarkoituksista ja terveysvaikutuksista kohdasta bertil´s Sinkki.

Kenelle

  • Aikuisille naisille ja miehille
  • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

Terveysväittämät / kliininen näyttö

Sinkki edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Huom. Lisätietoja sinkin monipuolisista terveysväittämistä kohdassa bertil´s Sinkki.

Media