Rikas Linum Plus Ravintokuituvalmiste

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo18 g (3 rkl)
Energiaa36 kcal
Proteiinia3,5 g
Hiilihydraattia, josta0,6 g
- sokereita0,1 g
Rasvaa, josta2,1 g
- tyydyttyneitä rasvahappoja180 mg
- kertatyydyttymättömiä rh.330 mg
- monityydyttymättömiä rh., josta1630 mg
- alfalinoleenihappoa (omega-3)1290 mg
- linolihappoa (omega-6)340 mg
Ravintokuitua, josta9,3 g30 %*
- liukoista kuitua 4,5 g
- liukenematonta kuitua4,8 g
Annostusohje 1 ruokalusikallinen (6 g) 1 - 3 kertaa päivässä ruokailun yhteydessä.

Nauti esim. aamiaismurojen, puuron, viilin tms. lisänä. Sopii erinomaisesti maitoon, mehuun, marjakeittoon tms. sekoitettavaksi. Nesteeseen sekoitettuna; anna turvota 2-3 min ennen nauttimista.

Huom. Kuitu sitoo runsaasti nestettä. Muista juoda kuituannoksen yhteydessä vähintään 1-2 lasillista vettä.

Aloita käyttö pienellä annoksella (1/2 rkl/pv), jos ruokavaliosi on sisältänyt aiemmin vain niukasti kuitua. Annostusta voi lisätä, kun vatsa tottuu suurempaan kuitumäärään.
Käyttörajoitukset Runsas kuituannos saattaa hidastaa lääkeaineiden imeytymistä. Nauti lääkkeet ja ravintolisät 1 – 2 tuntia ennen kuituannosta.

Jos kärsit akuutista ummetuksesta, aloita tuotteen käyttö varovaisesti pienellä 1-2 tl annoksella. Nosta annosta vähitellen. Muista myös juoda vettä.

Kuitu saattaa aiheuttaa ilmavaivoja. Oireet lievittyvät muutamien päivien kuluessa vatsan totuttua kuituun.
Tuotteen ainesosat ja säilytys Pellavarouhe 61 %, psyllium kuorirouhe 31 %, marjajauheet 8 % (tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe).

Lisäaineeton.
Tuote on luontaisesti gluteeniton.

Säilytä tuote huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Voi säilyttää myös jääkaapissa.
Tuotteen vegaanisuus Tuote on 100 % vegaaninen. Ei sisällä eläinperäisiä aineosia.

LUONTAISESTI RAVINTORIKAS JA MONIPUOLISEMPI KUITULISÄVALMISTE

Rikas Ravintokuituvalmiste (Linum Plus) on viiden eri kuitulähteen seos, joka muodostaa erittäin ravintorikkaan kokonaisuuden. Suomalainen pellavarouhe, psyllium sekä suomalaiset tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe vahvistavat toistensa vatsaasi helliviä vaikutuksia. Rikas Ravintokuituvalmiste sisältää kuidun ohella runsaasti elimistöllesi tärkeitä omega-rasvahappoja ja kasvisteroleita sekä kasviestrogeenina tunnettua lignaania. Nämä kaikki ravintoaineet ovat peräisin puhtaista luonnon raaka-aineista, ja ne ovat alkuperäisessä muodossaan elimistömme hyväksi.

Rikas Ravintokuituvalmiste on monipuolinen kuituseos, joka on hellä vatsallesi. Yleisen ravitsemustiedon mukaan ravintokuidun hyvät ominaisuudet vaikuttavat erittäin monipuolisesti koko elimistömme hyvinvointiin. Tuote sisältää runsaasti ravintokuitua (51 %), josta puolet on liukenematonta kuitua ja puolet liukoista kuitua. Molempia kuitutyyppejä elimistösi tarvitsee ravinnosta päivittäin.

Käyttötarkoitus

 • Ylläpitämään suolen normaalia toimintaa
 • Täydentämään ja monipuolistamaan niukkakuituista ruokavaliota
 • Täydentämään hyvälaatuisen proteiinin saantia
 • Täydentämään  välttämättömien omega3- ja omega-6-rasvahappojen saantia

Kenelle

 • Laiskasta vatsasta kärsiville
 • Vähän liikkuville ja niukasti kuitua saaville
 • VHH-ruokavaliota noudattaville
 • Keliaakikoille

Terveysväittämät / Kliininen näyttö

Rikas Linum Plus Ravintokuituvalmiste sisältää psylliumin (Plantago ovata) siemenkuorikuitua, joka auttaa ylläpitämään suoliston normaalia toimintaa. (EFSA-Q-2008-4648)

Rikas Ravintokuituvalmiste  on parempi kuin pelkkä pellava

Kainuussa toteuttu kliininen ravitsemustutkimus* osoitti, että viiden kuitulähteen seos Rikas Ravintokuituvalmiste aktivoi vatsan toimintaa paremmin kuin pelkkää pellavaa sisältänyt vertailutuote.

Rikas Ravintokuituvalmisteen päivittäinen nauttiminen
 • Lisäsi viikoittaisia ulostuskertoja 60 %
 • Pehmensi ulosteen koostumusta
 • Helpotti ulostamista
 • Lisäsi aterian jälkeistä kylläisyyden tunnetta

Rikas Ravintokuituvalmisteen havaittiin lisäksi toimivan maltillisemmin ja aiheuttavan vertailutuotetta vähemmän ilmavaivoja.

Tutkimukseen osallistui 68 ummetusoireista kärsivää aikuista. Neljän viikon ajan nautittu annos oli 3 rkl päivässä.

*) Kliininen satunnaistettu, vertaileva pilottitutkimus Rikas Ravintokuituvalmisteen ja positiivisen kontrollin vaikutuksesta vatsan toimintaan ja plasman rasva-arvoihin henkilöillä, joilla on krooninen toiminnallinen ummetus (Clincal Life Sciences, Sotkamo, helmikuu 2009)

Erityistä tässä tuotteessa

PELLAVAROUHE

Pellavarouhe peräisin suomalaisten sopimusviljelijöiden tiloilta. Pellavansiemenistä on ensin kylmäpuristettu enin osa öljystä pois. Puristuksessa siemen rikkoutuu rouheeksi, jolloin sen arvokkaat ravintoaineet päätyvät helpommin elimistömme hyödyksi. Rouhe sisältää edelleen runsaasti pellavan arvokkaita rasvahappoja kuten alfalinoleenihappoa (omega-3) sekä kasvisteroleita. Kuidun, terveellisen rasvan ja hivenaineiden (erityisesti; kalium, kalsium, magnesium ja sinkki) lisäksi pellavarouhe sisältää myös runsaasti proteiinia. Pellavan proteiinikoostumus vastaa suurelta osin paljon kehuttua soijaa.

PSYLLIUM

Plantago ovata -kasvin siemenen kuoriosa (husk, lese) hallitsee maailman ravintokuitumarkkinoita. Psylliumissa on suuri kuitupitoisuus (85 %), josta valtaosa on geeliytyvää eli liukoista kuitua. Psyllium on ollut jo kauan suosittu ja kiitetty vatsan toiminnan tukija. Rikas Ravintokuituvalmisteen sisältämä psyllium on peräisin Intiasta, jossa tuotetaan huomattava osa maailman psylliumista, ja jossa sen viljelyllä on pitkät perinteet.

SUOMALAISET MARJAROUHEET; TYRNI, HILLA JA MUSTIKKA

Rikas Ravintokuituvalmistetta on täydennetty runsaskuituisilla marjarouheilla. Rouheissa hyödynnetään suomalaisen marjanjalostuksen ns. sivuvirtoja. Tärkeintä niissä ovat erilaiset kuidut, mutta ne sisältävät myös runsaan kirjon luonnollisia suoja-aineita.

Media