Ravintoarvo | 100 g |
---|---|
Energiaa | 1370 kJ /330 kcal |
Rasvaa, josta | 2,4 g |
- tyydyttyneitä rasvahappoja | 0,3 g |
- kertatyydyttymättömi rh. | 0,4 g |
- monityydyttymättömiä rh. | 1,7 g |
Hiilihydraatteja, josta | 69 g |
- sokereita | 48 g |
Ravintokuitua | 4,6 g |
Proteiinia | 6,5 g |
Suolaa | 1,0 g |
Pellavalakumme valmistetaan Porvoossa, Suomen maineikkaassa lakukaupungissa. Lakritsin ravintoarvon rikastamiseen käytetty pellava on tuotettu suomalaisten sopimusviljelijöiden tiloilla.
Pellavalakun kuidusta puolet on terveellistä liukoista kuitua ja puolet liukenematonta kuitua. Näillä molemmilla kuiduilla on omat vaikutuksensa elimistömme hyvinvointiin. Myös pellavalakun sisältämä rasva on pellavarouheen mukanaan tuomaa ravinteikasta pellavaöljyä, joka sisältää elimistölle tärkeitä monityydyttymättömiä rasvahappoja.
Pellavalaku on terveellisempi tapa herkutella lakritsia. Sen sisältämä kuiturikas pellavarouhe hellii vatsaa samalla kun makeannälkä taittuu.
Pellavalakun kuidusta puolet on terveellistä liukoista kuitua ja puolet liukenematonta kuitua. Näillä molemmilla kuiduilla on omat vaikutuksensa elimistömme hyvinvointiin.
Myös pellavalakun sisältämä rasva on pellavarouheen mukanaan tuomaa hyvää pellavaöljyä, joka sisältää monityydyttymättömiä rasvahappoja.