Sunwic IBS-jauhe

Osta verkkokaupasta

Pakkauskoko: 220 g
Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo100 g1 rkl (5 g)
Energiaa1680 kJ / 375 kcal84 kJ / 19 kcal
Rasvaa0 g0 g
Hiilihydraateja17,5 g0,9 g
Sokereita0 g0 g
Ravintokuitua80 g4 g
Proteiinia0,5 g0,025 g
Suolaa*0,25 g0,013 g
Annostusohje Aikuiset ja yli 12-vuotiaat; 1 rkl 1-2 kertaa päivässä
Lapset 4-12 vuotta; ½-1 rkl
Lapset 2-4 vuotta; 1-2 tl

1 rkl (15 ml) vastaa 5 g jauhetta.

Sekoita jauhe vähintään 2 dl:aan kylmää tai lämmintä nestettä. Nauti annos aterian yhteydessä.
Aloita käyttö varovasti, jos vatsasi on yleisesti herkkä palkokasveille, kuten herneille ja pavuille.
Tuotteen aineosat ja säilytys Osittain hydrolysoitu guarpapukuitu 100 %.

Ei sisällä gluteenia, laktoosia eikä pähkinöitä.

Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.
Käyttörajoitukset Aloita tuotteen käyttö varovaisesti pienellä annoksella, jos vatsasi ei ole tottunut kuituun.
Käytön alussa saattaa esiintyä ilmavaivoja. Vatsa kuitenkin tottuu kuituun ja mahdolliset ilmavaivat helpottavat vähitellen.

Pavuille allergisten tulee noudattaa varovaisuutta tuotteen käytössä. Ristiallergia guarpavun kanssa on mahdollinen.

KLIININEN RAVINTOVALMISTE ÄRTYVÄN SUOLEN OIREYHTYMÄN (IBS) RUOKAVALIOHOITOON

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) ei ole nykyään harvinainen. Valtaosalla vaivaa ei ole diagnosoitu, vaikka epämääräisiä oireita on koettu jo pitkään. Tyypillisiä hankalia oireita ovat vatsan turvotus ja kivut sekä ummetus, ripuli ja ilmavaivat. Voit kuitenkin hallita oireita säännöllisellä ruokavaliohoidolla.

IBS-potilaiden suolistossa on yleisesti hyvin niukasti bifidobakteereja. Kliinisten tutkimusten mukaan* Sunwic IBS -valmisteen säännöllinen käyttö lisää merkittävästi näiden bakteerien määrää suolistossa. Tuotteen käyttö aktivoi lisäksi suolistobakteereja tuottamaan itse elimistömme hyvinvoinnille edullisia ainesosia ja se auttaa myös vahvistamaan suolistoa suojaavia limakalvoja.

Ainutlaatuisen käsittelynsä ansiosta Sunwic IBS on rekisteröity kliininen ravintovalmiste ärtyvä suolen oireyhtymän ruokavaliohoitoon. Edullisten vaikutusten ja rekisteröinnin pohjana on laaja tieteellinen kliininen näyttö.

Käyttötarkoitus

  • Ärtyvän suolen (IBS) oireiden hoitoon
  • Ummetuksen hoitoon (myös yli 2-vuotiaille lapsille)
  • Liukoisen kuidun lähteeksi
  • Suoliston hyvinvointiin

Kliininen näyttö

IBS potilaiden suolistossa on yleisesti hyvin niukasti hyödyllisiä bifidobakteereja. Kliinisten tutkimusten mukaan* Sunwic IBS -valmisteen säännöllinen käyttö lisää merkittävästi bifidobakteerien määrää suolistossa. Tuotteen käyttö aktivoi lisäksi suolistobakteereja tuottamaan elimistömme hyvinvoinnille edullisia aineenvaihduntatuotteita, kuten lyhytketjuisia rasvahappoja (propionaattia ja butyraattia).

Hyvien suolistobakteerien tuottamilla aineenvaihduntatuotteilla on useita edullisia vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Lyhytketjuiset rasvahapot kuten propionaatti ja butyraatti ovat mm. sellaisenaan erinomaista ravintoa suoliston limakalvojen soluille. Suolistoa suojaavien limakalvojen vahvistuminen on hyväksi ärtyvän suolen oireiden aiheuttamien ongelmien hallinnassa.

*Tutkimusviite: Giannini et al. Role of partially hydrolyzed guar gum in the treatment of irritable bowel syndrome, Nutrition 2006;22(3):334-42.

Erityistä tässä tuotteessa

Guarpapu poikkeaa muista pavuista ja kuitulähteistä

Sunwic IBS on valmistettu guarpavun kuidusta, jonka hiilihydraattirakenteita on muokattu entsymaattisen pilkkomisen avulla. Guarpavun koostumus eroaa jo lähtökohtaisesti kaikista muista palkokasveista ja pavuista. Guarpapu sisältää erittäin niukasti proteiinia. Lisäksi sen hiilihydraattikoostumus poikkeaa kaikista yleisesti tunnetuista kuitulähteistä, kuten psylliumista ja inuliinista. Guarpapu sisältää poikkeuksellisen runsaasti mannoosia ja galaktoosia.

Ainutlaatuinen käsittely tehostaa vaikutuksia ja parantaa koostumusta

Guarpapukuidun osittainen pilkkominen vapauttaa mannoosia ja galaktoosia helpommin suolistobakteerien käyttöön. Siksi Sunwick IBS -valmisteen säännöllinen käyttö lisää tehokkaasti hyvien suolistobakteerien kasvua ja aktivoi niiden aineenvaihduntatuotteiden tuottoa.

Guarpavun liukoisen kuidun osittainen pilkkominen parantaa myös tuotteen käyttömukavuutta. Lyhyemmiksi pilkotut hiilihydraattirakenteet eivät muodosta nesteeseen sekoitettuna esim. psylliumille tyypillistä limamaista verkkorakennetta. Sunwic IBS ei geeliydy ajan kuluessa.

Sopii FODMAP -dieettiä noudattaville

IBS -potilaille ja kroonisista vatsavaivoista kärsiville suositellaan usein FODMAP -dieettiä. Heitä kehotetaan välttämään ruoka-aineita, jotka sisältävät suolistossa helposti fermentoituvia hiilihydraatteja. Tyypillisiä vältettäviä ruoka-aineita ovat mm. tavanomaiset viljat, pavut, sienet, sipulit, tietyt hedelmät, kuiduilla täydennetyt elintarvikkeet sekä sokerialkoholeja sisältävät makeiset.

Sunwic IBS on valmistettu guarpavusta. Tuotetta ei silti pidä rinnastaa tavallisiin papuihin eikä edes kuitutuotteisiin. Ainutlaatuisen käsittelyn ansiosta Sunwic IBS on rekisteröity kliininen ravintovalmiste ärtyvä suolen oireyhtymän ruokavaliohoitoon. Edullisten vaikutusten ja rekisteröinnin pohjana on laaja tieteellinen kliininen näyttö.

Muista myös kätevät Sunwic IBS annospussit matkalle mukaan!

Media