Rikas Sunwic Ravintokuitu

Osta verkkokaupasta

Pakkauskoko: 220 g
Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo100 g1 rkl (5 g)
Energiaa800 kJ / 190 kcal40 kJ / 9,5 kcal
Rasvaa0 g0 g
Hiilihydraateja7 g0,35 g
Sokereita0 g0 g
Ravintokuitua, josta87 g4,4 g*
- liukoista kuitua87 g4,4 g
Proteiinia0,5 g0,025 g
Suolaa**0,3 g0,015 g
Annostusohje Aikuiset ja yli 12-vuotiaat; 1 rkl 1-2 kertaa päivässä
Lapset 4-12 vuotta; ½-1 rkl
Lapset 2-4 vuotta; 1-2 tl

1 rkl (15 ml) vastaa 5 g jauhetta.

Nauti kuitujauhe kylmään tai lämpimään nesteeseen (min. 2 dl) sekoitettuna; aterian yhteydessä tai useassa erässä pitkin päivää. Aloita käyttö varovasti, jos vatsasi on herkkä ilmavaivoille. Käytettävä varoen pienille lapsille.

Aloita käyttö varovasti, jos vatsasi on yleisesti herkkä palkokasveille, kuten herneille ja pavuille.
Tuotteen aineosat ja säilytys Osittain hydrolysoitu guarpapukuitu (PHGG) 100 %.

100 % vegaaninen. Ei sisällä gluteenia, laktoosia eikä pähkinöitä.

Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.
Käyttörajoitukset Aloita tuotteen käyttö varovaisesti pienellä annoksella, jos vatsasi ei ole tottunut kuituun.
Käytön alussa saattaa esiintyä ilmavaivoja. Vatsa kuitenkin tottuu kuituun ja mahdolliset ilmavaivat helpottavat vähitellen.

Pavuille allergisten tulee noudattaa varovaisuutta tuotteen käytössä. Ristiallergia guarpavun kanssa on mahdollinen.

PHGG -kuidun erityisestä muokkaamisesta johtuen sillä ei ole yleisille ravintokuituvalmisteille tyypillistä voimakasta veden- ja makroravintoaineiden sitomiskykyä. Kaiken varmuuden vuoksi ja parhaan imeytymisen takaamiseksi reseptilääkkeet on silti hyvä ottaa 1 tunti ennen Sunwic -ravintokuitulisän nauttimista.

Ainutlaatuinen kuituvalmiste – sopii myös FODMAP-ruokavalioon

 

Rikas Sunwic Ravintokuitu sekoittuu helposti nesteeseen. Neutraalin makuinen, hajuton ja väritön kuitu on helppo ja miellyttävä käyttää, ja sopii myös lapsille. Se ei geeliydy edes pidemmän ajan kuluessa tai lämpimään nesteeseen sekoitettuna.

Sopii FODMAP -ruokavaliota noudattaville

Rikas Sunwic Ravintokuitu on kliinisesti tutkittua, guarpavuista muokattua liukoista kuitua (PHGG). Se on hyvin vähäenergistä, mutta tärkeää ravintoa suolistomme bakteereille. PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti.

 

Käyttötarkoitus

  • 87 % ravintokuitujauhe ruokavalion täydentämiseen
  • Liukoisen kuidun lähteeksi

Huom. Rikas Sunwic Ravintokuitu sisältää ainoastaan liukoista kuitua.

Kenelle

  • Kaikenikäisille naisille ja miehille
  • Lapsille 2-vuotiaasta alkaen
  • Senioreille

Tuote sopii myös raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön. Käsitellyn kuidun vedensitomiskyky on perinteisiä kuituvalmisteita maltillisempi, eikä se heiluta vastaavalla tavalla veren vesipitoisuutta. Rikas Sunwic Ravintokuitu ei myöskään hidasta perinteisten kuituvalmisteiden tavoin makroravintoaineiden ja hivenaineiden imeytymistä.

Kliininen näyttö

Sunwicin sisältämän PHGG -kuidun koostumusta, turvallisuutta ja vaikutuksia on tutkittu useissa tieteellisissä tutkimuksista, joiden tuloksia on esitetty kansainvälisisssä ravitsemustieteen julkaisuissa.

Kliinisten tutkimusten mukaan* Sunwic Ravintokuidun säännöllinen käyttö mm. lisää merkittävästi bifidobakteerien määrää suolistossa. PHGG-kuitu aktivoi lisäksi suolistobakteereja tuottamaan useita aineenvaihduntatuotteita, kuten lyhytketjuisia rasvahappoja (propionaattia ja butyraattia).

*Tutkimusviite: Giannini et al., Nutrition 2006;22(3):334-42.

Erityistä tässä tuotteessa

Guarpapu poikkeaa muista pavuista ja kuitulähteistä

Rikas Sunwic Ravintokuitu on luonnostaan rikas kuitulähde. Kauniin valkoinen jauhe on guarpavun kuitua, jonka hiilihydraattirakenteita on muokattu entsymaattisen pilkkomisen avulla. Guarpavun koostumus eroaa jo lähtökohtaisesti kaikista muista palkokasveista ja pavuista. Guarpapu sisältää erittäin niukasti proteiinia. Lisäksi sen hiilihydraattikoostumus poikkeaa kaikista yleisesti tunnetuista kuitulähteistä, kuten psylliumista ja inuliinista. Guarpapu sisältää poikkeuksellisen runsaasti mannoosia ja galaktoosia.

Ainutlaatuinen käsittely tehostaa vaikutuksia ja parantaa käyttömukavuutta

Guarpapukuidun osittainen pilkkominen vapauttaa kuiturakenteiden sisältämää mannoosia ja galaktoosia helpommin suolistobakteerien käyttöön. Tarkoin hallittu prosessi ei kuitenkaan pilko niitä vapaiksi sokereiksi.

Guarpavun liukoisen kuidun osittainen pilkkominen parantaa merkittävästi tuotteen käyttömukavuutta. Lyhyemmiksi pilkotut hiilihydraattirakenteet eivät muodosta nesteeseen sekoitettuna esim. psylliumille ja käsittelemättömälle guarpapukuidulle tyypillistä limamaista verkkorakennetta. Nesteeseen sekoitettu Sunwic ei geeliydy edes kuumassa nesteessä tai pidemmän ajan kuluessa.

Sopii FODMAP-dieettiä noudattaville

Monet kuiturikkaat ruoka-aineet sisältävät suolistossa aktiivisesti fermentoituvia hiilihydraatteja. Fermentoitumisella tarkoitetaan sitä, että suolistobakteerit käyttävät tietynlaisia hiilihydraatteja ravinnokseen ja tuottavat runsaasti suolistokaasuja. Tyypillisiä fermentoituvia ruoka-aineita ovat mm. monet viljat, pavut, sienet, sipulit, tietyt hedelmät, kuiduilla täydennetyt elintarvikkeet sekä sokerialkoholeja sisältävät makeiset.

Rikas Sunwic Ravintokuitu on valmistettu guarpavusta. Tuotetta ei silti pidä rinnastaa tavallisiin papuihin eikä edes kuitutuotteisiin. Se ei sisällä merkittäviä määriä fermentoituvia hiilihydraatteja. Ainutlaatuisen käsittelyn ansiosta Sunwic Ravintokuidun PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti. (Partially Hydrolyzed Guar Gum, PHGG)

Rikas -sarja täynnä luonnon luomaa elinvoimaa

bertil’s health oy:n Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

Rikas-sarjaan kuuluu runsas valikoima korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; perinteinen pellavaöljy, luomu pellavaöljy, vehnänalkioöljy, manteliöljy, Camelinaöljy ja Ahiflower-oliiviöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat VegeFit Ravintohiivahiutale, perinteinen Oluthiivahiutale, Sunwic Ravintokuitu ja Linum Plus-ravintokuituvalmiste.

Media